Annonce
Navne

Da coronaen ramte fandt Stine 20 kilo ler frem: Nu er hun flyttet ind i den gamle stationsbygning i Espergærde

 Stine Juul laver smukke organiske skulpturer i keramik - en serie hun kalder for Inspired by nature. Fotograf: Charlotte de la Fuente
Det er knap tre uger siden, at Stine Juul fra Espergærde flyttede ind i det kreative arbejdsfællesskab i den gamle stationsbygning i Espergærde. I forvejen huser bygningen to keramikere. For Stine Juul er der tale om en genfundet kærlighed til kunsten at forme ler.

ESPERGÆRDE: Der opstår en særlig fornemmelse, når det rå ler tager form og mødes med fin glasur. Det kan Stine Juul tale med om. Det er ikke mere end et års tid siden, at hun fandt drejeskive og ler frem. Det skete, da hun var tvunget til at holde sig hjemme i privaten i Espergærde, som hun deler sammen med sin mand og parrets to drenge på 12 og 16 år.

- Da coronaen ramte, og vi isolerede os derhjemme, fandt jeg 20 kilo ler frem og gik i gang. I første omgang for at lave nogle ting til hjemmet, som jeg syntes, vi manglede. Det er en god måde at komme i gang med et nyt materiale. Det udviklede sig ret hurtigt til, at jeg også begyndte at lave skulpturer og lige pludselig faldt formsprog og måden at arbejde på i hak - jeg følte mig hjemme, fortæller Stine Juul.


Annonce

Jeg har altid været hende den lidt skøre i folkeskolen, der stoppede op og faldt i svime over et smukt nedløbsrør, hvor de andre rystede lidt på hovedet ad mig.

Stine Juul


Fascineret af ler

Det at arbejde med ler lå ellers ikke lige for. For Stine Juul, som er uddannet på Danmarks Designskole, har i mange år ernæret sig som billed-kunstner - og har også tidligere været fast tilknyttet som underviser på Billedskolen i Toldkammeret.

- Jeg har tidligere i forbindelse med min studietid arbejdet med ler. Det har altid fascineret mig. Selv om der er stor forskel på at male og arbejde med ler, så handler begge dele om finmotorik og formsprog, fortæller Stine Juul.

Annonce

Den skøre i folkeskolen

Stine Juul er født og opvokset i Espergærde som datter af  reklame- og satiretegner Ole Juul og fotograf Jette Hansen. Også hendes mand arbejder som designer, og er i øvrigt selv vokset op med en mor, der arbejder som billedkunster.

- Jeg er helt sikkert blevet præget i en kreativ retning gennem barndommen. Jeg har altid været hende den lidt skøre i folkeskolen, der stoppede op og faldt i svime over et smukt nedløbsrør, hvor de andre rystede lidt på hovedet ad mig. Jeg har også fotograferet, siden jeg var barn. Det holder jeg meget af, fortæller Stine Juul.

Annonce

Spændende år

Hun har en forkærlighed for at arbejde med organiske former. Et formsprog, der går igen i de æstetisk smukke, snoede og finurlige skulpturer, der kommer fra hendes hånd. Det seneste års tid har Stine Juul primært arbejdet med ler og været en del af de arbejdende værksteder i Kunstnerhuset i Frederiksværk .

- Jeg var så heldig at blive tilknyttet som gæstekunstner. Det har været utroligt spændende og givende, fortæller Stine Juul.

Annonce

Optimalt

Det var hendes mand, der gjorde hende opmærksom på muligheden for at blive en del af det kreative fællesskab i Espergærde ved stationen. Han havde læst om det i avisen, fortæller hun.

-Selv om vi  bor i Espergærde, tager jeg ikke så tit toget, og vidste ikke, at muligheden var der. Jeg er rigtig glad for at være blevet en del af Keramikstationen. Selv om jeg kun har været her i kort tid, føler jeg mig fuldstændig hjemme. Jeg falder helt til ro, så snart jeg træder ind i det gamle venteværelse. Jeg kunne ikke ønske mig det bedre. Det arbejdsfællesskab, vi har sammen og stedet er fuldstændig optimalt, fortæller Stine Juul.

Annonce

En berigelse

Stine Juul har for at markere indflytningen planlagt en reception med åbent hus senere på måneden. Den foregår lørdag den 28. august fra klokken 13-16. Her kan man også møde de to andre kunstnere, der holder til i arbejdsfællesskabet i stationsbygningen. De tæller keramikerne Louise Reimer og Marlene Corydon.

- Det er en berigelse, at Stine nu også er kommet til. Det er det, jeg har drømt om - at skabe et kreativt arbejdsfællesskab, hvor man kan sparre med hinanden og deles om at passe "butikken", lyder det fra iværksætter Marlene Corydon, som er initiativtager til Keramikstationen.

Annonce

Unikke fliser

Siden december, hvor hun overtog nøglerne til stationsbygningen, har hun gået og sat bygningen i stand, som tæller tre værksteder. Den gamle ventesal fungerer som butiks- og udstillingslokale.

Som Stine Juul er Marlene Corydon uddannet fra Danmarks Designskole,  begge gik samtidig på skolen uden at kende til hinanden i forvejen. Marlene Corydon arbejder også som selvstændig industriel designer og har tidligere, inden hun besluttede sig for at skabe et kreativt værksted,  gennem 10 år været ansat på Coloplast i Humlebæk.

Som keramiker er Marlene Corydon specialiseret i at fremstille unikke håndlavede fliser med silketrykte motiver fra Flora Danica.  Det sker under firmanavnet Nordic Tiles. Også hun bor i Espergærde med mand og børn.

Annonce
Helsingør

Tag kandidattesten her

Erhverv For abonnenter

Slagter Baagø fylder 100 år: - Jeg skal sgu nok dø med støvlerne på og kniven i hånden

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Dollar-milliardær har kastet sine penge og kærlighed på gammelt Helsingør-skib: Funchal får en ny chance

Navne For abonnenter

Asger var altid hjælpsom og fuld af gode ideer

Helsingør

Der var mord, grin og masser af musik i "Strien"

Nordsjælland

Kom gratis til debat om Helsingørs store kulturforbrug

Helsingør

Pegede på ansat: Dreng viftede med pistollignende genstand på burgerbar

Erhverv For abonnenter

Thomas smed karrieren i skraldespanden og kastede sig ud som eventyrer: Siden har han ikke set sig tilbage

Navne

Nu brøler byens unge: Fredagens udgave af Helsingør Dagblad bliver historisk

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Helsingør

Sarah tog sit livs valg midt i personlig krise: - Min søn begyndte at skrige helt uhæmmet

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Helsingør

Mens corona-smitten stiger: Mange flere af os skal behandles for senfølger

Sport For abonnenter

Fra favorit til konstant underdog: - Nu bliver vi straffet benhårdt hver gang

Helsingør For abonnenter

Politikere vil ikke have fartdæmpende sommer-løsning på Strandvejen: - En løsning skal være permanent

Annonce