Annonce
Helsingør

Dagbog fra hjemmekontoret: "Hjem-Is leverer direkte til døren"

Billedet af mit daglige kontor med både morgensol og udsigt over banen fra førstesalshøjde på det gamle varmeværk. Det bliver nu alligevel nok rart at komme tilbage efter påsken. Privatfoto

René Blumensaadt, daglig leder af Hornbæk Fjernvarme, skriver dagbog fra sit hjemmekontor.

Annonce

Dagbog: Personligt passer tidspunktet for den her nedlukning mig fint.

Mange ting i denne tid kan forventes at komme ubelejligt - og en verdensomspændende pandemi kan da heller ikke rubriceres som meget andet end ubelejligt.

Men som en anden fætter højben, føler jeg, at det er meget lidt indgribende i mit liv og hverdag. For ud over at have et meget lille behov for at være social (nogen vil kalde mig socialt udfordret - de lærde kalder mig introvert), så er det gået op for mig, at tidspunktet for mig personligt ikke betyder det store.

Lad mig komme med et par eksempler:

1. I mandags meddelte statsministeren, at Danmark er lukket til og med 13. april. Jeg har ferie fra d. 14. april. Lad os se om det holder.

2. Ugen inden landet lukkede ned, var jeg hos barberen i Brostræde og kan derfor se relativt nogenlunde ud, efter omstændighederne, i en stor del af "spærretiden".

3. Vi købte fast ejendom i efteråret og fik optaget realkreditlån på det rigtige tidspunkt i forhold til de seneste rentestigninger.

4. Hjem-is leverede direkte til døren i søndags.

Jeg er udmærket klar over, at det ikke er lige så nemt for mange andre, men jeg glæder mig over, at det ikke føles surt og trist for mig personligt.

Så kan jeg også bedre have overskud til at glæde et par andre, som ikke har det lige så nemt. Og nåh ja - jeg kan spise lige så mange hjemmebagte fuldkornsboller og ispinde, jeg orker. Kun kuren tager skade.

Da det som tidligere nævnt er min tur til at have døgnvagten, har jeg også fornøjelsen af at komme på mit normale kontor.

Ganske vist kun på korte visit, iført både sprit og det hele. Men et varmeværk kan ikke klare sig helt uden menneskelig indblanden så længe ad gangen.

Der skal læses værdier af på udstyr, som ikke er online, der skal tilsættes salt til blødgøringsanlægget, tømmes postkasse og andre ting, som ikke kan gøres hjemmefra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Klumme: De forbandede gule

Annonce