Annonce
Danmark

Danfoss scorer statsministerens magtfulde rådgiver: Rossen har et unikt netværk

Statsministeriets stabschef, Martin Rossen, begynder 1. november som ny kommunikationsdirektør ved Danfoss i Nordborg. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Den magtfulde stabschef i Statsministeriet begynder 1. november som ny kommunikationsdirektør ved Danfoss.
Annonce

Rossen: Det er en af Danmarks mest magtfulde mænd, som 1. november begynder som ny kommunikationsdirektør ved industrigiganten Danfoss på Als. Han får titel af senior vice president.

- Jeg er meget glad for at kunne byde Martin Rossen velkommen på holdet. Jeg er overbevist om, at han vil styrke Danfoss med sin lange og tunge strategiske erfaring, sin evne til at eksekvere og ikke mindst sin unikke indsigt i public affairs og strategisk kommunikation, siger administrerende direktør ved Danfoss Kim Fausing i en pressemeddelelse.

Statsministerens nuværende stabschef er af flere blevet beskrevet som den mest magtfulde særlige rådgiver nogensinde - blandt andet fordi han har sæde i de magtfulde kordinations- og økonomiudvalg.

Annonce

Stor ledererfaring

- Martin kommer med en fremragende ledererfaring og en stærk kommunikationsbaggrund og har en dedikation til Danfoss, der går tilbage til hans barndom på Als. Danfoss er på en særdeles spændende rejse, hvor vi vokser, og hvor vi cementerer vores brand i hele verden, og her vil Martins professionelle tilgang gøre en forskel, siger Kim Fausing.

Rossen får i sin nye rolle reference til administrerende direktør Kim Fausing. Martin Rossen siger selv, at det altid har været en drøm for ham at blive en del af Danfoss:

- Jeg er vokset op på Als, og min mor var ansat i virksomheden i 27 år. Danfoss' løsninger spiller en central rolle i, at verden lykkes med den grønne omstilling. Jeg er lige dele stolt og ydmyg over at skulle bidrage til den globale udvikling af Danfoss.

Annonce

Netværk og løn

Michael Baggesen Klitgaard er professor i statskundskab ved Syddansk Universitet. Han kan godt forstå, at Martin Rossen nu skifter Statsministeriet ud med en af Danmarks største virksomheder.

- Der er formentligt flere elementer i det, men man skal nok ikke underkende, at lønnen er betydeligt større ved Danfoss, siger professoren, og understreger, at det sikkert ikke er den eneste årsag til det opsigtsvækkende jobskifte.

Michael Baggesen Klitgaard peger på, at store virksomheder i Danmark er afhængige af den offentlige sektor, og at Danfoss med Martin Rossen får en kommunikationsdirektør, som har et helt unikt netværk.

- Netværket består på nuværende tidspunkt af den nuværende regering, og man får samtidig en kommunikationsdirektør, som kender hver en krinkelkrog og de inderste gemakker af centraladministrationen, siger han.

Hvad laver Danfoss?

  • Danfoss er en af Danmarks største industrivirksomheder og beskæftiger mere end 27.000 over hele verden. Heraf cirka 6000 i Danmark. Virksomheden er nok mest kendt for at lave de termostater, som regulerer varmen i mange hjem. Dog arbejder virksomheden også med en masse andre produkter inden for energieffektiv infrastruktur.
  • Koncernen blev grundlagt i 1933 af fabrikant Mads Clausen, som begyndte at fremstille ventiler til køleanlæg. Familien Clausen ejer stadig Danfoss, men i dag er det gennem en familiefond, som blev grundlagt i 1971.
  • I 2019 kom Danfoss ud af året med et overskud på 5,8 milliarder kroner. Desuden voksede omsætningen med tre procent, så den lyder på 47 milliarder kroner.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Klumme: De forbandede gule

Annonce