Annonce
Helsingør

De frivillige er uundværlige

De frivillige blandt andet på Værftsmuseet i Helsingør skal behandles ordentligt, pointerer Jan Ryberg fra Lokaldemokraterne. Foto: Lars Johannessen.
Annonce

DEBAT: Frivillighed er er altafgørende for kultur, fritids og idrætslivet i hele Helsingør Kommune, men den er desværre på vej i graven.

De frivillige har længe klaget over manglede lydhørhed, respekt og imødekommenhed over for det kæmpe arbejde, de laver i museumsverden i Helsingør.

Det er flere år siden, der var en stor konflikt blandt de frivillige på Værftsmuseet, og det om noget så ligegyldigt som en øl til deres frokost og fyraften. Men ledelsen syntes, at det var et enormt problem og fik lavet en større konflikt ud af det.

Man skulle tro, at udvalget med formanden i spidsen, borgmesteren og museets ledelse lærte bare lidt af den konflikt, men nej - ikke det mindste har de lært.

De frivillige føler, at de er blevet en ulønnet arbejdskraft uden indflydelse. Det er der næppe mange frivillige, der vil føle særligt inspirerende eller motiverende. Det er jo hårdt arbejdende og engagerede mennesker, der bruger deres fritid til stor glæde og gavn for alle os andre. De fortjener respekt og anerkendelse.

Helsingør Kommune har en en rigtig god, gennemarbejdet frivillighedspolitik. Det eneste problem er, at udvalget og ledelsen ikke følger politikken.


De fortjener respekt og anerkendelse


Det er virkelig et skråplan vi er kommet ud på her. Når de frivillige kræfter forlader den synkende skude i Museerne i Helsingør, så kan det meget nemt sprede sig til de mange andre frivillige i idrætsforeningerne, på socialområdet, pigegarden, Gang i Nordvest, det Gule Palæ, teatrene osv. osv.

Der skal være en meget høj grad af brugerinddragelse, dialog, samspil og synlighed i alle borgerdrevne initiativer, hvis vi skal kunne gøre brug af de mange mennesker som ønsker at gøre en frivillig indsats i Helsingør Kommune.

Det kræver at borgmesteren går forrest og lever op til sin lederrolle, og sørger for at både hun og hendes udvalgsformand følger de politikker, der er vedtaget af byrådet. Jeg kan på det varmeste anbefale, at udvalget i fællesskab læser, forstår og følger frivillighedspolitikken.

Det må være slut med Benedikte Kiærs “jeg alene vide politik”, tidligere borgmester Peder “Kong Peder” Christensen ville vende sig i sin grav af skam, hvis han så hvor respektløst denne kommune bliver drevet nu.

Der er helt klar ikke udvist rettidig omhu på frivillighedsområdet, jeg håber inderligt at udvalget straks vil gå i gang med at få rettet op på de mange fejl de har begået over for de frivillige, og straks indlede en dialog om det fremtidige samarbejde, og det med håb om, at de alle vil komme tilbage til stor gavn og glæder for os alle.

+

De otte partier i Helsingør Byråd får på skift mulighed for at skrive et længere indlæg i HD Debat om et politisk emne, som ifølge ugens parti er særligt vigtigt lige nu. I dag er det Lokaldemokraternes Jan Ryberg, der skriver.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Sikke en fest: - Vi er så glade

Erhverv

Statsministerens travle time i Helsingør: - Coronavirusset kommer desværre med en pris

Helsingør

Se video: Statsministeren svarer på dagbladets spørgsmål om hårdtramte caféer

Annonce