Annonce
Helsingør

De har gjort en forskel: Frivillige coronaguider hædret

Coronaguiderne blev hædret ved en ceremoni i haven mellem Rådhuset og Bylab. Coronaguiderne modtog blomster og chokolade, og der blev holdt taler for guiderne af Stella Hansen, direktør i Helsingør kommune, Bent Frederiksen, direktør i Boliggården og Carol Krogstrup, Formand for Integrationstrådet.
20 frivillige Corona-guider har medvirke til at smitten ikke spredte sig i Helsingør med deres indsats i de almene boligområder.

16 måneder er gået, siden Danmark blev lukket ned. Ingen kunne forestille sig omfanget og den lange tid, vi alle skulle være berørt af det. Ved udgangen af 2020 var det tydeligt, at der måtte gøres en ekstra indsats, for ikke at landet skulle ende i en meget kritisk tilstand.

I Helsingør kunne man se, at smitten blandt andet spredte sig i de almene boligområder, hvor mennesker bor tæt.

Det var baggrunden for, at Helsingør Kommunes Krisestyringsstab i starten af december 2020 sagde ja til at etablere en gruppe Coronaguider på baggrund af erfaringer fra blandt andet Århus.

Annonce

I et samarbejde mellem Helsingør kommune og Boliggårdens boligsociale indsats, blev der uddannet 20 frivillige Corona-guider. Deres opgave var, at medvirke til at smitten ikke spredte sig i Helsingør, ved bl.a. at guide og ”oversætte” myndighedernes anbefalinger i de almene boligområder.

- Jeg møder rigtig mange mennesker, og stort set alle tager godt imod rådene. Det er en stor glæde for mig at kunne hjælpe. Nu, hvor jeg har muligheden for det, føler jeg, det er min pligt, har en af guiderne, Omar El-Louanzari, tidligere sagt ti dagbladet.

Onlinekursus

Guiderne har deltaget på et 2 x 2 timers onlinekursus. Her har de lært om blandt andet nærkontakt, selvisolation, test, vaccination, sociale bobler og formidling til netværk med mere.

Coronaguiderne, som består af frivillige mænd og kvinder fra primært Vapnagaard og Nøjsomhed i Helsingør, har været på gaden i al slags vejr og på alle tidspunkter.

Walid Taha, Imad Bayyoumi, Mona Tellawi, Mahmoud Abdul-Kader og Omar El-Louanzari tog alle et kursus på to gange to timer, som klædte dem på til at kunne svare på corona-spørgsmål. Mandag blev de hædret. Foto: Kristoffer Hanberg Clemmensen

Foruden at snakke med rigtig mange borgere i Helsingør kommune, så har guiderne også løbende lavet videoer på forskellige sprog, således det alvorlige budskab er nået ud til flest muligt. De har stået ved testcentre og ved vaccinationscenteret i Helsingør Hallen, hvor de har sørget for at folk kom ind, holdt afstand og hjalp de ældre borgere.

Annonce

Hædret i haven

Mandag den 7. juni blev Coronaguiderne så hædret ved en ceremoni i den smukke have mellem Rådhuset og Bylab. Coronaguiderne modtog blomster og chokolade, og der blev holdt taler for guiderne af Stella Hansen, direktør i Helsingør kommune, Bent Frederiksen, direktør i Boliggården og Carol Krogstrup, Formand for Integrationstrådet.

- Coronaguiderne har med deres store netværk i boligområderne gjort et kæmpe arbejde med at formidle viden videre til beboerne. De har delt informationer på forskellige platforme, ringet og sms’et, snakket med naboer, medlemmer, familie, andre forældre osv. Og de har delt flyere ud i boligområderne, i butikker, ved daginstitutioner og skoler og hjulpet ved de mange pop up vaccinationssteder. De har virkelig gjort en forskel, og det skylder vi dem stor tak for, sagde Stella Hansen, direktør i Helsingør Kommune i sin tale.

Annonce

Vil gøre det igen

Hun blev suppleret af Bent Frederiksen, Direktør i Boliggården:

- Har Coronaguidernes indsats så nyttet noget? Mit korte svar er Ja! Det har nyttet, og havde det ikke været for jer, så tror jeg det kunne have set værre ud i de perioder, hvor smittetallene var høje, sagde han blandt andet.

Omar El-Louanzari og de andre guider har også nydt, at kunne hjælpe til:

- Hvis man spurgte os, om vi ville stille op igen, er vi slet ikke i tvivl. Det gør vi selvfølgelig. Vi må passe godt på hinanden, sagde han.


Hvis man spurgte os, om vi ville stille op igen, er vi slet ikke i tvivl. Det gør vi selvfølgelig. Vi må passe godt på hinanden, sagde han.

Omar El-Louanzari


Hele eftermiddagen op til ceremonien regnede det fra en grå himmel, men helt i Coronaguidernes ånd, så holdt regnen op, og solen kiggede frem, da guiderne ankom til festlighederne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Sport

Faldt om i januar: Hjertestop har ramt flere unge fodboldspillere

Annonce