Annonce
Debat

Debat: Åben grænsen til Sverige nu

Foto: Lars Johannessen


Læserbrev: Jeg savner en nuanceret debat, hvor vi forholder os til fakta i forhold til at åbne grænsen mod Sverige. Vi skal både tage hensyn til de svage borgere i vores samfund, der er sårbare i forhold til covid-19 smitte, og til vores lokale iværksættere, forretninger og restauranter, der i denne tid lider.
Der er over 10 butikker til leje i midtbyen, og kommer der ikke flere turister, betyder det uden tvivl flere lukninger. Hvilket svar skal vi give virksomhederne i forhold til deres utrygge situation. De mange virksomhedslukninger vil have stor indflydelse på økonomien i kommunen fremover.
Jeg er enig i, at vi skal passe på smittespredningen, men regeringens forsigtighedsprincip tager kun ét parameter i betragtning, antallet af omkomne, hvilket selvfølgelig er meget vigtigt, og det skal naturligvis tages med i overvejelserne omkring åbning af grænsen.
Annonce
Men hvad med, livskvalitet, livsgrundlag, virkelyst og glæde. For ikke at nævne skatteindtægter til kommunen og økonomien generelt. Vores pengetank er jo ikke bundløs. Når vi fremover skal spare for at få tingene til at hænge sammen, er det de gamle, psykisk syge og børnene, der kommer til at ”betale” regningen, i form af besparelser og nedskæringer i den service kommunen kan levere. Jeg er bekymret for, at vores økonomi sættes så meget tilbage, at det igen bliver de svage borgere, som skal betale ”regningen”.
Alt skal ikke gøres op i penge, men det skal også tages med i beslutningen om, hvornår vi åbner grænsen til Sverige.
Sverige er 1.572 kilometer lang og Stockholm ligger 550 kilometer fra Helsingør. Lad os arbejde på en god løsning, der forholder sig til smittetrykket og ikke grænser vores nationalitet, mens vi på samme tid passer på vores sårbare borgere.
Er det ikke på tide, at vi begynder at have tillid til, at vi godt ved, hvad vi der er rigtigt og forkert. Vi har lært at passe på hinanden, holde god hygiejne og social afstand.
Jeg siger ikke, at vi skal åbne grænsen for enhver pris, men jeg er overbevist om, at vi kan finde en balanceret løsning med respekt for alle.
Vi kunne åbne til Skåne nu. Helsingør er ikke kun glade for vores svenske naboer, hele indre by er afhængig af, at de kommer og handler hos os. Hvis der ikke åbnes før den 31. august, så må der udarbejdes en helt speciel hjælpepakke for forretninger og oplevelsesøkonomien i Øresundsområdet.
Annonce
Helsingør

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Navne For abonnenter

Vognmand fra Saunte med interesse for mennesker, mursten og musik: Anders har taget sit sidste billede

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Udrykning i Helsingør: Mindst 20 personer i masseslagsmål

Helsingør For abonnenter

Fritidshus steg 2,6 millioner på et år

Helsingør

Klimaforskere varmede op til topmøde: Vandstanden i Helsingør stiger, hvis isen begynder at smelte på Arktis

Erhverv

Helsingør-virksomhed er med i forreste række på klimatopmøde: - Vi vil gerne sætte tanker i gang hos verdens statsoverhoveder

Helsingør

Jette, Mette og Ann-Britt i fælles opråb: -Vi har simpelthen ikke tid nok til de ældre

Erhverv For abonnenter

Allan giver sit livsværk videre: - Det bliver ligesom at få min anden ungdom

Debat For abonnenter

Kommentar: Gæstfrihedens svære kunst

Helsingør

Bergs Bureau: Fredet mur i frit forfald - hvorfor griber de ansvarlige ikke ind?

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Helsingør

Ældreplejen har massiv mangel på medarbejdere: Sådan vil politikerne forbedre forholdene

Helsingør For abonnenter

Fremmed kvinde fødte tre børn i Amandas hus: Nu skaber hun nyt liv i den gamle fødeklinik

Alarm 112

55-årig kvinde er dræbt af knivstik i Tisvildeleje

Annonce