Annonce
Debat

Debat: Ærgrelsen må ikke stå i vejen for vaccination

Covid-vaccination af beboere og ansatte på en række plejehjem i januar 2021. Stenstrup Plejecenter. (Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix)
Annonce

DEBAT: Kære Jette Jensen. Tak for, at du deler din oplevelse og ærgrelse ifht. vaccination af ældre med avisens læsere (18/1). Som sundheds- og omsorgschef i Helsingør Kommune forstår jeg faktisk godt begge dele. Dels tror jeg, at vi alle sammen de her dage er meget utålmodige efter at få flere vacciner til landet, så vi kan komme videre med vaccination af de mest sårbare og personalet, der hjælper dem.


Ærgrelsen må ikke stå i vejen for den forventede sikkerhed, vaccinerne trods alt repræsenterer for rigtigt mange sårbare borgere.

Margrethe Kusk Pedersen


Som pårørende vil du gerne hjælpe din far- og som kommune vil vi rigtigt gerne videre med at hjælpe de ældre og sårbare, der har brug for os. Vi håber derfor meget, at Region Hovedstaden snarest kan melde flere ledige tider ud på vacciner.dk, men det er også lidt ude af regionens hænder. De kan først melde tider ud, når der er vacciner til rådighed. Dernæst er jeg enig med dig i, at brevet fra Statens Seruminstitut ikke er specielt læsevenligt. De har en masse formalia, de selvfølgelig skal overholde ifht. fx personoplysninger – men derfor kunne de vigtigste oplysninger for den enkelte borger om booking af vaccination for mig at se godt stå lidt tydeligere. Den tilbagemelding har Statens Seruminstitut fået.

Men – dit indlæg får mig også til at tænke, at jeg inderligt håber, at den type oplevelser, som du beskriver, IKKE får nogen til at holde sig fra at blive vaccineret. Ærgrelsen må ikke stå i vejen for den forventede sikkerhed, vaccinerne trods alt repræsenterer for rigtigt mange sårbare borgere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Statsministerens travle time i Helsingør: - Coronavirusset kommer desværre med en pris

Annonce