Annonce
Debat

Debat: 5G-masterne på Axeltorv

Arkivfoto. REUTERS/Adrees Latif
Annonce

Den 22. juli kunne man i Helsingør Dagblad læse, at 5G-masterne på Axeltorv overhovedet ikke er farlige. Dette skulle en undersøgelse bestilt af teleindustrien og udført af Rambøll ifølge IT-journalist Henrik Malmgreen bekræfte.

Med IT-branchens 5G-projekt følger ufattelige investeringssummer verden over, og mange vil tilsyneladende ukritisk forsvare dets berettigelse.


Vi ønsker vel alle en sund fremtid for planeten og de kommende generationer. Den nye teknologi 5G vedrører derfor os alle, og ikke kun en udvalgt skare; og vi bør med rette sætte os ind i dens muligheder, men så sandelig også dens farer og risici


Jeg overraskes over den nedladende tone i Henrik Malmgreens indlæg over for de borgere i Helsingør og det øvrige Danmark, som ønsker medinddragelse og oplysning om denne ganske anderledes og meget vidtgående teknologi, 5G.

Vi ønsker vel alle en sund fremtid for planeten og de kommende generationer. Den nye teknologi 5G vedrører derfor os alle, og ikke kun en udvalgt skare; og vi bør med rette sætte os ind i dens muligheder, men så sandelig også dens farer og risici.

Mit spørgsmål er: Hvordan kan det være, at de danske medier ikke oplyser borgerne om de mange problematikker, der er ved 5G – se bare udenlands, hvor mange lande har stoppet udrulningen pga. sundhedsrisici?

Hvorfor er der ikke indbudt til informerende borgermøder i vores demokratiske land om et for os alle så indgribende projekt?

Hvor er den åbne debat om den yderligere stråling, der med implementering af 5G tilføres dyr, planter og mennesker med deraf følgende konsekvenser?

Hvorfor bliver borgernes bekymringer omkring 5G ikke taget alvorligt - hvor er vores politikere henne?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

En offentlig nedsmeltning

Annonce