Annonce
Debat

Debat: Affaldssortering

Renovation, skraldespande, affaldssortering. Onsdag 13. januar 2021. Foto: Mads Dalegaard
Annonce

DEBAT: Den 11. januar kom så meddelelsen i E-boxen: Ny affaldsordning – med mere sortering. En nydelig, klart formuleret skrivelse, instruktive illustrationer med mere med oplysning om, at ordningen er vedtaget af Helsingør Byråd. Fint nok.

Mine to genboer, mine to naboer og jeg vil tilsammen skulle have 15 affaldsbeholdere, som stillet op i række ville fylde ca. 10 meter. Det er dog intet imod den svimlende lange række affaldsbeholdere, Forsyning Helsingør nu går i gang med at distribuere ud til 15.200 husstande. Stillet på række vil beholderne strække sig fra Helsingør til Hornbæk og tilbage igen. Der må være nogle mennesker, der ikke har tænkt sig om.


Informationen fra Forsyning Helsingør bør være retvisende, så den enkelte borger selv kan vælge, hvad han/hun vil være med til inden for de rammer, der er afstukket af Byrådet.

Verner Sjøholm


I de mange artikler, som Helsingør Dagblad og Nordsjælland igennem det sidste år har bragt, mangler der dog mindst én vigtig oplysning. I forbindelse med byrådets vedtagelse af regulativet efter den sædvanlige høring, som ingen tager alvorligt ud over de borgere, der har gjort sig tanker om affaldssorteringstiltaget, siges der:

”Det vil kræve et aktivt fravalg, hvis man ikke ønsker at have beholdere til plast/metal og papir stående og benytte henteordningen. Fravalget betyder, at man selv er ansvarlig for at aflevere de genanvendelige materialer på genbrugspladsen eller i kuber.”

Vælger man, som jeg, den ordning, slipper man dog ikke for det nye affaldsgebyr, der er steget med 741 kr., en stigning på 33 procent. I samme byrådsbeslutning åbnes der dog mulighed for at få reduceret stigningen, hvis man placerer sine affalds-beholdere maksimalt 5 meter fra skel. Dengang udregnet til et nedslag på 250 kroner årligt. Det kan tage toppen af afgiftsstigningen.

Det har der ikke stået noget om i hverken aviserne eller i den information, der er modtaget fra Forsyning Helsingør. Hvad journalisterne skriver, må være deres sag. Det er straks værre med informationen fra Forsyning Helsingør. Den bør være retvisende, så den enkelte borger selv kan vælge, hvad han/hun vil være med til inden for de rammer, der er afstukket af Byrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Sikke en fest: - Vi er så glade

Erhverv

Statsministerens travle time i Helsingør: - Coronavirusset kommer desværre med en pris

Helsingør

Se video: Statsministeren svarer på dagbladets spørgsmål om hårdtramte caféer

Annonce