Annonce
Debat

Debat: Apropos flygtninge

Debat. Foto: Grafik fra Pixabay
Annonce

DEBAT: Jeg er godt klar over, at alene overskriften er som "at stikke fingeren i en hvepserede". Vi vil alle gerne være barmhjertige overfor flygtninge. Det lader sig bare ikke gøre.

Jeg lærte som barn, at jeg skal sætte mig ind i den andens sted. Det gør jeg så nu. De mennesker som flygter fra deres lande, det er de rige og stærke. De betaler menneskesmuglere, og de har helbred til strabadserne, men de svage som handikappede, syge og ældre kan ikke rejse nogen steder. Hvis det var Danmark i nød, så ville jeg og mange andre ikke kunne flygte.

Ergo, vi hjælper kun en lille del, og det er de rigeste. Er det retfærdig, og de skal til at lære sproget og en helt anden kultur. Det tager år. Mange kvinder har slet ikke lært dansk trods det, at de har boet her i 20 år. En stor del vi har i Danmark har fået afslag på opholdstilladelse, men de vil jo ikke rejse til deres hjemland.

Er det ikke bedre, at vore hjælpeorganisationer fandt frem til en løsning i nærområderne. Ja, det har vi hørt før, vil nogle nok sige, men på den måde hjælper vi de svage. Der skal selvfølgelig være ordentlige forhold med barakker og det sanitære, og så skal der være læger og sygeplejersker.

Alle Europas lande skal være med til at sætte en stopper for de farlige bådture over havet. Der, hvor de vil over, kan der sættes vagter ind som stopper dem. Kun når de sendes retur vil Erdogan stoppe, og han får penge fra Danmark.


Jeg lærte som barn, at jeg skal sætte mig ind i den andens sted. Det gør jeg så nu. De mennesker som flygter fra deres lande, det er de rige og stærke. De betaler menneskesmuglere, og de har helbred til strabadserne, men de svage som handikappede, syge og ældre kan ikke rejse nogen steder. Hvis det var Danmark i nød, så ville jeg og mange andre ikke kunne flygte


Noget må gøres, så menneskesmuglerne indser, at de tjener penge på at love flygtningene arbejde , hjem og alt i Europa. I stedet er det elendigheden på Lesbos og mange er smittet med Covid 19, og mange har ikke status som flygtninger.

Alt skal undersøges på stedet, og det tager tid. Ved de stakkels mennesker det inden de tager ud på de farefulde rejser? Vi giver en stor penge-nødhjælp som kan komme alle til gode og ikke bare de rige som flygter. Jeg tænker på så mange ude i Verden som lider sult og tørst Vi kan - trist nok - ikke hjælpe alle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce