Annonce
Debat

Debat: Bæredygtig og sund boligpolitik

Debat. Foto: Grafik fra Pixabay
Annonce

DEBAT: Mange oplysninger kommer frem til offentligheden. Senest fredag 20.11 2020 dommen i BS-13811/2020 –HEL om lejerettigheder i Boliggårdens afdeling Nøjsomhed.

En trist dag for beskyttelse af lejernes rettigheder, beboerdemokratiet i den almene boligsektor, ligebehandling og menneskerettigheder. Hvorved advokaterne er sikret endnu en omgang i det juridiske system med juridiske spilfægterier.

Trist fordi nævnte rettigheder trædes under fode, på trods af, at ghettoloven og ghettotiltagene har fået særlig opmærksomhed fra to af vores fornemste, juridisk kompetente og uafhængige tilsynsinstitutioner her i Danmark og fordi ghettolovgivningen hviler på et forskningsmæssigt tvivlsomt grundlag.

Hvorfor det forskningsmæssige grundlag er tvivlsomt, vil jeg se på ved at gennemgå elementerne i Almen modstand – forsvar beboerdemokratiets virtuelle konference lørdag 21.11 2020 med emner som almene boliger, blandede boliger, sund byudvikling, tvangsflytninger og øget social ulighed.

En konference som står i skærende kontrast til dommen i BS-13811/2020 –HEL om lejerettigheder.


Så er vi tilbage ved behovet for, at der ikke snydes på vægten, men udføres en klog, visionær og strategisk boligrenovering


På konferencen gennemgik Hans Skifter Andersen SBI forskningsmæssigt spatial assimilation, beboeromsætning/beboervalg, white flight, neighbourhood effects og kontakt ud af boligområdet.

Rikke Skovgaard Nielsen Aalborg Universitet gennemgik hvad forskningen viser om genhusning, blandet beboersammensætning, konsekvenser, muligheder og rettigheder. Sluttede af med Jørgen D. Jensen græsrod i leje/boligbevægelsen som gennemgik hvordan lejerne svigtes, når Landsbyggefondens og beboernes midler, bruges til at nedbryde almene boliger og konsekvenserne heraf.

En klar dokumentation for, at forskning som kvalificering før beslutninger og før lovgivning skal have stor opmærksomhed og så er vi tilbage ved behovet for, at der ikke snydes på vægten, men udføres en klog, visionær og strategisk boligrenovering for det som dækker 30 milliarder kr., op mod 72.000 velvalgte almene boliger frem til 2026.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Snekkersten

Blev anholdt i Snekkersten: Dommer varetægtsfængsler drabsmistænkt med tilknytning til bandemiljøet

Debat

Klumme: Findes der ghettoer i Danmark?

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Debat

Debat: Refleksion over Strandgade

Annonce