Annonce
Debat

Debat: Berettiget kritik skal ikke kvæles

"Endvidere blander Opstrup Vedel ytringsfriheden og Grundlovens bestemmelse om frihedsrettigheder sammen, fordi hun kritiserer Kokfelt for at sige, at Facebook knægter danskernes ytringsfrihed og som argument for, at Kokfelt tager fejl, fremfører at Grundloven alene gælder staten og de offentlige myndigheder," siger Lars Skar i dette debatindlæg.Foto: Denis Charlet/AFP

DEBAT: Helsingør Dagblads redaktionschef Josephine Opstrup Vedel udtrykker i sin leder den 7. april utilfredshed med, at politikerne bruger Facebooks platform til at debattere på. Hun nævner specifikt Ulla Kokfelt fra Nye Borgerlige, som hun beder om at flytte den politiske debat vedrørende ”kritik af islam og andre ekstreme synspunkter” et andet sted hen.

Kritik af en ideologi, som bifalder drab på ikke-muslimer og som er skyld i at 250 millioner kristne i hele verden er forfulgt, er på ingen måde ekstrem. Det er i høj grad en berettiget kritik, som Opstrup Vedel nu forsøger at kvæle.

Endvidere blander Opstrup Vedel ytringsfriheden og Grundlovens bestemmelse om frihedsrettigheder sammen, fordi hun kritiserer Kokfelt for at sige, at Facebook knægter danskernes ytringsfrihed og som argument for, at Kokfelt tager fejl, fremfører at Grundloven alene gælder staten og de offentlige myndigheder. Uanset hvad der var den oprindelige tanke med Facebook, og uanset om Grundloven ikke binder private, så er det et brud på ytringsfriheden, hvis et medie vælger kun at bringe pro-islamiske indlæg og sletter alle andre.


Endvidere blander Opstrup Vedel ytringsfriheden og Grundlovens bestemmelse om frihedsrettigheder sammen, fordi hun kritiserer Kokfelt for at sige, at Facebook knægter danskernes ytringsfrihed og som argument for, at Kokfelt tager fejl, fremfører at Grundloven alene gælder staten og de offentlige myndigheder.


Opstrup Vedel forklarer videre, at private medier er i deres fulde ret til kun at trykke det, de har lyst til, og det åbenbart helt uden at skele til journalisters objektivitetskrav. Iflg. Opstrup Vedel er det en trussel mod demokratiet, hvis man ikke indfører censur og slukker for de samtaler, der er alt for kritiske. Mange af disse islamkritiske kommentarer er iflg. Opstrup Vedel nemlig kun egnet til at skabe konflikter, og det må vi for alt i verden undgå. Er det i øvrigt ikke lige netop det, man gør i et diktatur?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Divisions-formand kalder forslaget et frontalt angreb - eks-OB-direktør Thomas Christensen ser hele fodbold-verdens balance truet

Sport

Alle engelske klubber trækker sig fra udskældt Super League: - Vi begik en fejl, og det undskylder vi for

Annonce