Annonce
Debat

Debat: "Catch" – et luftkastel eller?

Arkivfoto: Michael Bager

DEBAT: Den 24. september i år bragte Stadsmagasinet en interessant artikel om Catch. For dem som ikke ved hvad Catch er, citerer jeg direkte fra hjemmesiden: ”Catch is Elsinore’s city center for creative education and innovation operating at the intersection of art, technology, and design. Founded in 2016 with the support of the Elsinore Municipality, Catch takes a practice-based and open-door approach to learning, offering year-round workshops, institutional and independent collaborations, a makerspace (currently being re-developed) and co-working space, public exhibitions, and on-site and off-site programming.” - Jo jo det lyder af meget. Artiklen er interessant fordi, der på ingen måde er overblik over, må man forstå, om Catch overhovedet leverer på de mål, som de selv har opstillet. Det er meget bekymrende, at kommunale skattekroner tilsyneladende går til - ja til hvad?

Efter omkring fem års levetid så skylder Catch os skatteborgere at vise/dokumentere deres resultater. Det må også være i deres egen interesse, så de kan tilbagevise artiklen i Stadsmagasinet.

Umiddelbart er der vel reelt set kun tale om et beskæftigelsesprojekt for Catch selv, som kommunen årligt betaler omkring to millioner til. Bekymrende fordi der ikke er nogen målbar dokumenteret effekt på, om man har været ”fødselshjælper” for nye virksomheder, som har skabt arbejdspladser i kommunen, som er målsætningen.

Ret skal være ret – jeg glemte at nævne, at man har samarbejdet med jobcentret m.fl. og ”haft en person i jobprøvning på værkstedet i Hal 16”. Men det sammen med en kun engelsksproget hjemmeside, er vel i bedste fald meget i underkanten af, hvad man bør forvente af omkring to millioner årligt?

Annonce

Efter omkring fem års levetid så skylder Catch os skatteborgere at vise/dokumentere deres resultater. Det må også være i deres egen interesse, så de kan tilbagevise artiklen i Stadsmagasinet.

Men kan de ikke det, så har jeg et godt forslag til en besparelse.

Annonce
Helsingør For abonnenter

19 år og førstegangsvælger: - For mig er de ældre og deres velfærd et emne, som er meget vigtigt

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: - Det er min datter, det går ud over. Det er min datter, de ikke har tid til

Navne For abonnenter

Skoleleder for 'udsatte' unge: - Det gør mig glad og stolt, når vi lykkes med at gøre en forskel

Danmark

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Sport

Tabte bundkamp med et brag: Nordsjælland Håndbold faldt igen helt sammen efter pausen

Danmark

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Helsingør For abonnenter

'Islam er den eneste levemåde, der kan befri kvinder i vesten': Onsdag morgen forsøgte ekstremister at påvirke gymnasieelever

Debat

Ugens kandidat: Fodbold fik mig og mine venner væk fra gaden

Helsingør

Vicerektor om tragisk faldulykke: - Vi håber med alt, hvad vi kan krydse, at vores elev kommer sund og rask tilbage til skolen

Sport

Michael Laudrup løber med hæderen: Kåret som det største danske sportsnavn i 125 år

Helsingør

Sømænd ledte og ledte i 20 år: Nu er fanen fundet, men den er ikke længere deres ...

Sport For abonnenter

TV-ekspert efter FC Helsingør-opvisning: - Vi kunne meget vel have set den ene oprykker i dag

Helsingør

Små 10.000 mangler: Inden nytår skal yderligere 900 sortere

Annonce