Annonce
Debat

Debat: Dansk Folkeparti ønsker en veteranpolitik nu

Lars Kongsted fra foreningen Veteransupport i Helsingør.Foto: Torben Sørensen/Kalabas

DEBAT: Dansk Folkeparti (DF) i Helsingør har de sidste to år i et samarbejde med Veterancentret i Ringsted forsøgt fra ”kulissen” at påvirke Helsingør Kommune til at udarbejde en aktiv og original veteranpolitik for de 374 veteraner, der bor i kommunen. Vores idéer og forslag har været så konkrete, at de er registreret i Veterancentret med et eget journalnummer.

DF har også forsøgt at promovere vores idéer blandt ordførere på Christiansborg, hvilket har ført til, at Morten Messerschmidt i september 2020 fremsendte vore idéer til Kulturministeren. Kulturministerens svar til DF var, at det kunne være en god idé at lade veteraner restaurere nationale og lokale kulturmiljøer. Disse idéer blev efterfølgende videresendt til Benedikte Kiær, der på flagdagen for den 5. september 2020 overfor Lars Kongsted fra foreningen Veteransupport i Helsingør udtalte, at kommunen ville etablere en veteranpolitik.

Dansk Folkeparti ønsker, at veteranpolitikken også skal indeholde kulturmiljøprojekter, så Helsingør på en original måde kan hjælpe danske veteraner med fysiske eller psykiske skader efter deres missioner i udlandet.

Annonce

Ideen er, at krigsveteraner med deres forskellige militære og faglige erfaringer kan hjælpe med at udføre restaureringer af lokale historiske kulturmiljøer, som er præget af tidens tand. Og hvor veteranerne på egne betingelser kan restaurere lokaliteter i kommunen, fx som et led i udviklingen af Kongernes Nordsjælland.

To eksempler på veteranprojekter er :

1) Et Hammermølle-projekt i Hellebæk med regulering af 1700-tallets damme, herunder beskæring af hegn og bevoksninger så det oprindelige landskab gendannes.

2) En omlægning af hele den historiske Gurre Slotsruin med reguleringer af sø- og drænsystemet samt nye stier i forbindelse med frilæggelse af slotsruinen.

Og veteranerne bør også have et eget hus i Helsingør, fx den gamle brandstation ved Svingelport eller hovedbygningen på Sindshvile, der står tom på sjette år. Og frivillige veteraner kan meget vel deltage i etableringen veteranhuset.

Byrådet må se muligheder i stedet for problemer, når det skal udvikle sin veteranpolitik – det skylder vi veteranerne som tak for deres indsats for Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Det ny Hestemøllestræde: Så kan regnen bare komme

Helsingør For abonnenter

Folk står i kø for at købe luksus-lejligheder med Kronborg-udsigt: Klar til byggeri på omstridt grund

Annonce