Annonce
Debat

Debat: Den ustyrlige globalisering må ikke sammenblande kulturerne

"Det er godt, når flygtninge finder en plads i vores samfund. Også selvom de har en anden religiøs baggrund. Nogle er endda gået ind i politik. Jeg har med glæde arbejdet sammen med indvandrere, der var faldet til og var gode kolleger. Vi skal vise åbenhed over for andre lande", fortæller Arne Ipsen, Helsingør.Foto: Michael Bager

DEBAT: Der er næppe tvivl om, at stort set alle danskere gerne tager imod familier, der måtte flygte fra grusomme vilkår. Og derefter hjælpe dem - i håb om, at flygtningene integreres og føler sig hjemme i vores land.


Både politikere og ”menigmand” taler om at udvikle multietniske samfund. Men vi mennesker kan ikke uden videre tilpasse os andre kulturer.


Annonce

En kontrolleret og stram indvandrerpolitik er nødvendig. For mange uheldige momenter, kriminalitet med mere, kan smyge sig ind. En diskussion for sig.

Det er godt, når flygtninge finder en plads i vores samfund. Også selvom de har en anden religiøs baggrund. Nogle er endda gået ind i politik. Jeg har med glæde arbejdet sammen med indvandrere, der var faldet til og var gode kolleger. Vi skal vise åbenhed over for andre lande.

Men den ustyrlige globalisering må ikke sammenblande kulturerne.

Både politikere og ”menigmand” taler om at udvikle multietniske samfund. Men vi mennesker kan ikke uden videre tilpasse os andre kulturer. Sagt med fare for at blive kaldt en nationalromantiker. Ordet racist vil være urimeligt. Undersøgelser viser, at deciderede multietniske samfund ikke ligefrem har præg af lykke.

Glæden ved at besøge andre lande og få kendskab til særpræg og folkekultur, fejler ikke noget hos os danskere. Jeg hiver notesblokken frem, når der fortælles om traditioner og folkehistorie.

Det er svært at gå imod globaliseringen. Og to momenter skal ikke kritiseres: Idrætten og ungdommens glæde over engelsksproget rock. Begge dele skaber fællesskab. Jeg respekterer det, også selvom jeg foretrækker folkemusik og André Rieues wienertoner.

Men pressen bombarderer os med beretninger og rygter. Nogle af rygterne kan vi godt undvære. Og hvis der blev skruet ned for nyhedsstrømmen, havde vi bedre mulighed for at tage ordentlig stilling til begivenhederne.

Danmark bliver betegnet som et multietnisk samfund. Vi skal have plads til udlændinge. Men der skal vel ikke udvikles en statsmagt med multietnisk præg? Så vil vi få et uoverskueligt samfund. Lad os styrke samfundets demokrati, ytringsfrihed, målrettede socialpolitik – der faktisk er kendt ude i verden – og kulturhistorie. Og derefter tage venligt imod folk og fortælle om vores land.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Stor café i Helsingør i fare for at lukke: - Jeg sover ikke særligt godt for øjeblikket

Danmark

Fredagens coronatal: Fald i antal nysmittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Perfekt start: FC Helsingør åbnede 1. division med sejr over Fremad Amager

Erhverv For abonnenter

Salget af skriveborde eksploderede: Nu investerer lokal møbelbutik millionoverskud

Debat

Ugens kandidat: Hvem er Kari Jørgensen, egentlig?

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Enghardt kom hjem med stil

Helsingør For abonnenter

Overfaldt pige ved benzinstation, men blev løsladt: Grov vold var ikke grov nok

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Danmark

Hurtigere, højere, stærkere - vi kæmper for guld til Danmark

Kultur

Nu skal speederen i bund: Sådan bliver Helsingør europæisk kulturhovedstad i 2032

Navne

Tragisk udgang på bisættelse: Pårørende fik det dårligt i kirken og døde

Sport For abonnenter

Genlæs livebloggen: FC Helsingør indleder sæsonen med snæver sejr

Erhverv For abonnenter

Lars fik angst efter ansats svindel: Nu er hans virksomhed igen ovenpå

Sport

Se videoen: FCH-anfører kun tilfreds med sejr i premieren

Annonce