Annonce
Debat

Debat: Der findes andre løsninger

Foto: Torben Sørensen

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning. Er du interesseret i at dele din mening, kan du sende et indlæg til os på debat@hdnet.dk.

Som de fleste vel har bemærket, blev der i sidste uge indgået en aftale om en reform af det system, der regulerer udligningen mellem kommunerne. Venstre fik sat sit markante aftryk på aftalen og sikret, at der i stedet for et skattesmæk til danskerne er et samlet skattestop.

For Helsingør Kommune betyder det, at vi fremover vil modtage 23 millioner kroner mindre end de ca. 480 millioner kroner, kommunen ellers regnede med at modtage i udligning og tilskud.

Annonce

Det er naturligvis isoleret set ærgerligt for kommunen, at man fremover modtager lidt mindre tilskud fra staten og de andre kommuner.

Derfor var det helt som forventet, at borgmester Benedikte Kiær i pressen og på sociale medier har kritiseret aftalen.

Det er både i overensstemmelse med traditionen, og vel nærmest en pligt, at en borgmester skal være utilfredshed, når ens kommune bliver ramt.

Hvad der er absolut overraskende, er borgmesterens samtidige udmelding, at den eneste måde at imødegå dette mindre tilskud til driften er at hæve kommuneskatten!

Det er vi i Venstre meget uenige i, og vi vil derfor gerne tage initiativ til, at der i stedet bliver kigget på løsninger, hvor vi kan holde skatteniveauet i ro.

Det sidste, skatteborgerne har brug for midt i en økonomisk krise, er udsigten til højere skat.

Desværre har borgmesteren og de konservative på forhånd afvist, at der findes andre løsninger end skattestigning, og dermed tegner der sig sammen med Socialdemokratiet et flertal i byrådet for at sætte skatten op.

Vi kan i Venstre ellers pege på flere områder, hvor der kan hentes en gevinst, og vi vil gerne starte med beskæftigelsesområdet.

Kommunens årlige budget på området er i omegnen af 800 millioner kroner. Desværre har Helsingør Kommune en skidt placering på listen over kommunernes evne til at løfte kontanthjælpsmodtagere væk fra overførselsindkomst.

Faktisk er vi helt nede på en plads som nummer 86 ud af landets 98 kommuner på den seneste opgørelse fra Beskæftigelsesministeriet.

I Venstre er vi ganske overbeviste om, at en opstramning på området vil bidrage væsentligt til kommunens samlede økonomi.

Det er vigtigt, at alle, der kan bidrage, også gør det, hvis vi skal undgå forringelser på kernevelfærden og skattestigninger.

Vi vil derfor gerne opfordre borgmesteren og de konservative til at komme i arbejdstøjet og sammen med andre gode kræfter finde de løsninger, der skal til, så den varslede skattestigning kan undgås.

Det nytter ingenting at dvæle ved den urimelighed, man føler sig ramt af.

Lad os glæde os over de mere end 400 millioner kroner, vi fortsat modtager, og så komme videre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce