Annonce
Debat

Debat: Det er evneløst

Den britiske dyrevelfærdsorganisation RSPCA
Annonce

DEBAT: Der er aldrig langt til nærmeste affaldsspand. Jeg kan se, at en del mennesker tror, at de kan kaste et mundbind, et par meter, for at ramme affaldsspanden, men det kan de ikke, det ses tydeligt.

Put nu mundbindet i lommen eller tasken, hvis der ikke er en skraldespand i nærheden. Hvad enten et smidt mundbind er helt friskt eller er blevet beskidt af regn og jord, så er det temmelig ulækkert. Det er ikke noget, man har lyst til at samle op. Det kunne jo være inficeret med smitte. Nedbrydningstid, flere hundrede år.


Vi mennesker glemmer nogle gange at tænke på, at noget af vores affald indeholder rester af noget spiseligt - og det tiltrækker dyrene. Vores adfærd kan let komme til at fungere som ufrivillige fælder for de vildtlevende dyr.

Erik H Pedersen


Når jeg se mundbind ligge ude i naturen, tænker jeg, at det nok blot er tabt ud af en lomme. For hvem kunne dog smide sådan en øjebæ i den skønne natur. Ifølge Waste Free Oceans er engangsmundbindene op til 450 år om at blive nedbrudt i naturen. Det er fordi mundbind indeholder plast, som kan blive ude i miljøet i århundreder og over tid fragmenteres til mindre stykker, som kan påvirke både miljøet, dyrelivet og vores egen sundhed.

En del er fremstillet med eksempelvis polypropylen, og er altså mindst ligeså skadelig som plastflasker. Men mundbind er ikke kun lavet af plast – de indeholder også aluminium, som er et af de metaller, som miljøet betaler en høj pris for at udvinde. Måske skulle vores mundbind indsamles til genanvendelse.

Vi mennesker glemmer nogle gange at tænke på, at noget af vores affald indeholder rester af noget spiseligt - og det tiltrækker dyrene. Vores adfærd kan let komme til at fungere som ufrivillige fælder for de vildtlevende dyr. Når dyrene bliver viklet ind i affald, f.eks. snore fra mundbind, kan de blive forhindret i at indtage føde. Fasthængende dyr får ofte en langsom og smertefuld død.

På nogle idrætsbaner hæver man nettet et stykke fra jorden, når banen ikke er i brug, netop for at forhindre at mindre dyr ikke vikles ind i nettet. Den form for betænksomhed, kan man overføre til mange af hverdags gøremål, for selv en smidt elastik kan gøre livet besværligt for et mindre dyr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Bølge af positive coronatests: 12 institutioner i Helsingør ramt af smitte

Annonce