Annonce
Debat

Debat: Det er synd for dig. Og for mig

Birgitte Jørkov siger, det er synd for os alle, men at vi skal indordne os under sundhedsmyndighedernes krav, indtil det er sikkert at lempe på dem, fordi den gode tid kommer igen.Foto: Lars Foged

DEBAT: Det er synd for de små skolebørn og deres hjemmearbejdende forældre, det er synd for de store skolebørn, det er synd for de unge på erhvervsskoler og gymnasier, det er synd for efterskoleeleverne og for højskoleeleverne, for ikke at tale om de studerende og de gamle, de rigtig gamle, de særligt udsatte, de ensomme, de psykisk udsatte, de små erhvervsdrivende, teatrene, museerne, musikerne, biograferne, forfatterne, rejsebranchen, ansatte i lufthavne og flyselskaber, natklubejerne, restauratørerne. Har jeg glemt nogle?


Selvfølgelig skal fødevareforretningerne være åbne, ellers vi alle være døde af sult, inden vi når frem til lyset, men de små forretninger må forblive lukkede indtil smitterisikoen er ovre.


Det har jeg givet. Vi er mange det er synd for, inklusiv mig selv og alle jeg kender. Vi mister en masse hver eneste dag, hvor vi er lukket nede/inde/ude. Vi er fanget i et mareridt, og vi skal forblive fanget i det, indtil det er ovre. Det er ikke til at holde ud, men vi skal holde det ud. Det tager tid, men vi kan skimte lys for enden af tunnelen.

"Lad os undgå selvmord og sygdom" skriver redaktøren i sin leder i HD 20. januar. Ja tak. Vi må hjælpe hinanden, være opmærksomme på hinanden, så vi alle - eller næsten alle - kommer igennem dette mareridt bedst muligt. Derfor må vi fortsætte med at holde så meget lukket som muligt, indtil vi er ude af tunnelen og ude i lyset.

Selvfølgelig skal fødevareforretningerne være åbne, ellers vi alle være døde af sult, inden vi når frem til lyset, men de små forretninger må forblive lukkede indtil smitterisikoen er ovre.

Vi skal indordne os under sundhedsmyndighedernes krav, kun købe madvarer ind, når det er absolut nødvendigt, undgå at se mennesker når det er muligt. Smittetrykket er faldet. Tak for det, men vi ved, at der er en meget mere smitsom virus i omløb. Den skal vi for alt i verden undgå vinder frem - for alles skyld.

Så drop den populistiske leflen for en stemning. Der er ingen restriktioner på brug af indersiden af hovedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Kendis kender…

Annonce