Annonce
Debat

Debat: Det nye busnet

Robert Christiansen, Helsingør foreslår, at man genindfører den gamle køreplan fra før skiftet i 2012.Foto: Torben Sørensen/kalabas.dk
Annonce

DEBAT: Jeg har lige læst i søndagens udgave af Helsingør Dagblad, at det nye busnet er vedtaget.

Har byrådet glemt hvad der skete, da man indførte en ny busplan i 2012.


Jeg kan huske vælgermødet den 7. november 2017, hvor jeg nævnte at Bella Listen ville kæmpe for bedre busforbindelser. Der nævnte Borgmester Benedikte Kiær, at når det nye Sundhedshus kommer, så vil der køre masser af busser til Prøvestenscentret og Sundhedshuset.


Der blev nedlagt 2 busser, nemlig 805 og 806. Det medførte at passagertallet rasledede ned og folk blev stillet dårligere med henhold til den offentlige trafik.

Borgerne i Nøjsomheden blev tvunget til at gå til og fra Shelltanken ved Kongevejen for at komme til og fra byen.

Rundt om i bebyggelserne bor der mange ældre og gangbesværede mennesker, som nu skal tvinges til at gå længere efter bussen.

Hvorfor skal en bebyggelse som Vapnagård have 6 busser i timen, når nogle andre bebyggelser, kun har én bus i timen. Hvis de er heldige.

Det er kommet mig for øre, at busplanen er lavet efter en prøve, som er lavet i Køge og Roskilde, men Helsingør er ikke Køge eller Roskilde, når vi snakker om opbygning og om de steder, hvor ældre bor her i byen.

Mange ældre borgere her i Helsingør har boet i den samme lejlighed i 40-50 år og er glade for at bo der.

Hvorfor skal Servicebusserne 840 og 841 laves om. De ruter som de kører nu er de bedste, for der får busserne de fleste ældre og gangbesværede med. Ved at lade 840 fortsætte ned af Klostermosevej til Esrumvej, så fjerner man muligheden for dem der bor på Kristinehøj, Abildgaardsvej, Kingosvej, Blichersvej og Nordvestskolen i at kunne komme med bussen.

Der er virkelig mange, som er glade for at kunne komme med Servicebusserne, for der får de hjælp til at komme ind og ud af busserne, hvilket de ikke får i de regulære busser.

Jeg kan huske vælgermødet den 7. november 2017, hvor jeg nævnte at Bella Listen ville kæmpe for bedre busforbindelser. Der nævnte Borgmester Benedikte Kiær, at når det nye Sundhedshus kommer, så vil der køre masser af busser til Prøvestenscentret og Sundhedshuset. Med denne nye busplan tror jeg næppe, der vil komme til at køre flere busser til Prøvestenscentret og det nye Sundhedshus.

Til hverdag mellem klokken 6 og 9 kører der tre busser i timen mellem Helsingør og Espergærde på linie 802, men efter klokken 9 så kører bussen kun to gange i timen, men den tredje afgang fra Helsingør Station kun kører til Prøvestenscentret, hvor bussen så holder i 45 minutter, for at køre ned mod byen igen. Det synes jeg er underligt.

Mit forslag til et bedre busnet, er at genindføre den gamle køreplan fra før skiftet i 2012, så er det min personlige opfattelse, at der vil komme flere passagerer med busserne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Anmeldelse af 'Sommerdahl': Hyggeligt med nye mord i guddommeligt smukke omgivelser

Helsingør

Se video: Statsministeren svarer på dagbladets spørgsmål om hårdtramte caféer

Annonce