Annonce
Debat

Debat: En ekstra affaldsrunde for lokaldemokraterne

Forsyning Helsingør. Arkivfoto.Foto: Lars Johannessen
Annonce

DEBAT: Lokaldemokraten - og vognmanden - Finn Durafour (FD) har meget svært ved at forstå, at prisstigningen på borgernes affaldsgebyr ikke har noget at gøre med hjemtagningen af renovationskørslen tilbage i 2019. Forleden fremturede han endnu engang i denne avis med udokumenterede påstande og hentydninger om det modsatte.

For et par år siden kaldte Helsingør Dagblad FD for den stædige vognmand. Det skal jeg love for ramte plet. Men stædighed giver ikke ret, og jeg tager gerne en ekstra runde for FD: Hjemtagningen af renovationskørslen i 2019 skete, fordi udbuddet gav meget betydelige prisstigninger.


Vi håber derfor, at FD vil tage imod invitationen til et møde med mig og direktøren, så FD kan få en større forståelse for, hvorfor hjemtagningen var det rigtige at gøre, og de udokumenterede påstande kan få en ende.


Baseret på erfaringer fra andre kommuner og forsyningsselskaber, som har hjemtaget affaldsindsamlingen vurderede og besluttede bestyrelsen i Forsyning Helsingør at hjemtage opgaven og annullere udbuddet. Bestyrelsen lagde til grund, at hjemtagning kunne give en årlig gevinst på omkring 5 millioner kroner for selskabet - i forhold til de indkomne tilbud.

Når prisen på affaldsgebyret stiger - skyldes det primært væsentlige serviceforbedringer, bedre affaldshåndtering og det nye lovkrav fra i sommer om, at vi skal sortere i ikke bare fem - men snart i ti affaldstyper ude ved husstanden. FD kan jo spørge sin egen partifælde, Jan Ryberg, der selv deltog i byrådets godkendelse af det nye affaldsindsamlingssystem.

Det koster flere penge, at hente de mange affaldstyper ved husstanden på forskelligt tidspunkt i forskellige beholdere, end det koster at hente usorteret dagrenovation som i dag. Det er ikke så mærkeligt - det kan vi også se i de andre kommuner. Såfremt vi havde valgt udbuddet ville gebyret været stegt med yderligere 150 kroner om året. Hjemtagningen har derfor sparet borgerne for en ekstra prisstigning.

Forsyning Helsingør vil gerne præsentere beslutningsgrundlaget for hjemtagelsen på et møde med FD. Vi fortæller gerne om de forudsætninger, vi har gjort i forhold til lønninger, skraldebiler og antal tømninger for hver medarbejder. I forbindelse med FD’s aktindsigt i sagen, har Forsyning Helsingør udleveret tilbudssummerne, men de 4 tilbudsgivere ønsker ikke deres detailpriser udleveret, og det skal vi respektere.

Vi håber derfor, at FD vil tage imod invitationen til et møde med mig og direktøren, så FD kan få en større forståelse for, hvorfor hjemtagningen var det rigtige at gøre, og de udokumenterede påstande kan få en ende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Taget på fersk gerning: Tre anholdt for tyveri mod varebiler

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce