Annonce
Debat

Debat: En lovbrudskommission er nødvendig

Statsminister Mette Frederiksen. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Annonce

DEBAT: Når der sidder 6 ministre i regeringens COVID-19-udvalg, så sidder der også 6 departementschefer med hver deres system af jurister, fagpersoner m.v. Hvorfor er der så ikke bare én af dem, der ved deres møde den 1. oktober læser i papirerne, at der mangler en lovhjemmel, før man kan slå alle mink i Danmark ned her og nu – såvel raske som syge mink – og som samtidig koster skatteyderne et tocifret milliardbeløb?

Det er lige så ubegribeligt, som når den erfarne kaptajn på Titanic får 6 varsler om isbjerge, men konkluderer at det klogeste, han kunne gøre, var at sejle videre for fuld kraft på den planlagte kurs og derfor forliste.


Den største politiske skandale i nyere tid, hvor en statsminister står i spidsen for overtrædelsen af Grundloven, kan ikke ”fejes ind under gulvtæppet” med en enkelt fødevareministers afgang


Og når regeringens Koordinationsudvalg den 3. november - med statsministeren for bordenden - beslutter at afskaffe al dansk minkavl uden lovhjemmel, så skal der selvfølgelig nedsættes en lovbrudskommission, der kan vurdere Mette Frederiksens grundlovsbrud, da ingen kan være i tvivl om, at det er statsministeren, der har taget beslutningen, mens Mogens Jensen blot er den loyale partisoldat, der villigt lader sig ofre for partiet.

Den største politiske skandale i nyere tid, hvor en statsminister står i spidsen for overtrædelsen af Grundloven, kan ikke ”fejes ind under gulvtæppet” med en enkelt fødevareministers afgang. Lad os derfor få en uafhængig lovbrudskommission, hvor de implicerede kan afhøres under vidneansvar, så sandheden kan komme for en dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Helsingør

Værktøj stjålet fra varebiler

Annonce