Annonce
Debat

Debat: En ny selvforståelse

Allan Bansholm Nilsson har som han selv siger, levet et stille pensionistliv, tilflyttet Helsingør for 15 år siden.Privatfoto

DEBAT: Menneskets selvforståelse må ændres fundamentalt, før verden kan blive bedre.

Vi tror, vi fødes som små uskyldige væsener. Vi tror at dårlig adfærd, hos børn som voksne, alene skyldes årsager i opvæksten.

Dette er fundamentalt forkert. Virkeligheden er, at vi fødes med en urhjerne, skabt for 10 tusinder af år siden, til blandt andet at kunne stjæle, lyve, hade, begå psykisk- og fysisk vold for at overleve. Et nyfødt barn er således fundamentalt set et urtidsvæsen med en nedarvet hjerne, forberedt til en adfærd som hos et krybdyr uden nogen form for etik eller moral.


Mennesket skal derfor, helt fra fødslen, lære at håndtere urtidens nedarvede instinkter og drifter. Lære nye og flere adfærdsmåder med de normer og etikker vi ønsker os i et moderne samfund.


Det sker, fordi menneskets livsbetingelser har ændret sig så hurtigt, at hjernens udvikling ikke har nået at følge med. Derfor er det endnu ikke lykkedes os at skabe mere medmenneskelighed i verden, selvom vi hår prøvet efter de bedste hensigter i flere hundreder af år.

Mennesket skal derfor, helt fra fødslen, lære at håndtere urtidens nedarvede instinkter og drifter. Lære nye og flere adfærdsmåder med de normer og etikker vi ønsker os i et moderne samfund. En ny social arv der skal indlæres baseret på en selvforståelig, viden om en medfødt biologi der bestemt ikke er spor ”uskyldig”, men oprindelig er skabt til overlevelse i en forrået urverden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Boligmangel i Helsingør

Annonce