Annonce
Debat

Debat: En perle på Hornbækmotorvejen – undskyld Hornbækvejen

Arkivfoto. Hornbækvej. (Foto: Lars Johannessen)
Annonce

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning. Er du interesseret i at dele din mening, kan du sende et indlæg til os på debat@hdnet.dk.

Tikøb er en lille perle, midt i det nordsjællandske. En lille landsby, hvor liggetiderne ikke er lange, hvor lokallivet og foreningslivet er bredt og varieret, taget Tikøbs størrelse i betragtning. Vores handelsliv oplever stor lokal opbakning, skolen har et stort opland og alt kunne være så godt.

Af Tikøb Borger og Grundejerforening

Men vi har et problem, Hornbækvejen.

Tikøb er skåret midt over af Hornbækvejen. Det i sig selv er ikke et problem, det er farten. Vi har en fartbegrænsning gennem byen på 50 kilometer i timen, det er bare de færreste der overholder den.

Vi har også blinkende tavler, der oplyser bilisten om den kørte fart, men med en fart på 70-80 kilometer i timen, er de jo hurtigt overset.

Med den fart, er bløde trafikanter også hurtigt overset, også dem der skal passere vejen.

Tikøb Borgere og Grundejerforening og mange lokale ildsjæle har igennem mange år italesat den høje fart og manglende trafiksikkerhed på Hornbækvej overfor lokalpolitikere, politiet og Center for by, land og vand. Vi har bedt om hjælp til effektuering af fartbegrænsninger, bump, indsnævringer, rundkørsel, lyskryds eller faste stærekasser.

Vores største problem er måske slet ikke farten, men politikernes tavshed og mangel på interesse og handling?

Vi oplever at byer og lokalsamfund i Helsingør kommune, som har en lokalt forankret politiker, i høj grad bliver hørt og tilgodeset i budgetforhandlinger og lokaludvikling. Hvem arbejder for Tikøbs mærkesager? Er stemmer i Tikøb ikke interessante i politisk kontekst?

Er det vigtigere med hurtig forbindelse til turisternes sommerland, end lokalbefolkningens sikkerhed?

I Tikøb Borger og grundejerforening, arbejder vi på at få en holdbar løsning, for lokalsamfundets skyld, for vores sikkerheds skyld.

Vi efterspørger opmærksomhed, handling.

Det kunne, til en start, være endnu et tilsyn fra Center for by, land og vand, der møder op med friske og objektive øjne for en løsning på den manglende trafiksikkerhed på Hornbænkvej og i Tikøb by.

Vi vil i pinsen holde en lille event på Hornbækvej, stille og roligt, og indenfor de tilladte fartgrænser. Vi opfordrer lokalpolitikere til at lægge vejen forbi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Klumme: De forbandede gule

Annonce