Annonce
Debat

Debat: En regning på 17 millioner er kun toppen af isbjerget

Helene Liliendahl Brydensholt. Byrådskandidat for Alternativet.Privatfoto

DEBAT: En klog kvinde sagde engang til mig, at når folk står i vand til knæene i deres huse, da vil de handle på klimakrisen. Nu er tiden inde.


Vi har kort sagt ikke råd til at lade være, og derfor vil jeg også række hånden ud til alle byrådspolitikere og byrådskandidater: Kontakt mig og lad os snakke om, hvad der skal til. Lad os gå i dialog og sammen passe på Helsingør og vores børns og børnebørns fremtid.


Annonce

For nyligt skrev Helsingør Dagblad, at kommunen vil bruge 17 millioner kroner i 2022 på at klimasikre kysten ved Grønnehave Strand, Marienlyst Strandhotel og Helsingør Vandrehjem. Dagbladet kalder det et ”skræmmende kapløb med tiden” og skriver, at der ikke skal meget til før Øresund vil skabe voldsomme oversvømmelser i dele af Helsingør.

Som mangeårig klimaaktivist, der har fulgt klimaforskernes advarsler de sidste 20 år, kommer det ikke bag på mig, at vi nu står i en situation i Helsingør Kommune, hvor vores bygninger og infrastruktur langs kysterne er truet. Derfor håber jeg også på, at vi nu er klar til at bidrage med det, der skal til, for at skaden bliver så lille som muligt.

I dag anslår klimaforskerne, at hvis vi ikke omstiller os inden for de næste årtier, kan vi ikke nå at rette op på de skader, vi har forvoldt jorden. Flere tusinder af forskere råber op og siger, at hvis vi fortsætter med at leve som hidtil, vil det kun gå den gale vej for menneskeheden de næste 90 år.

Tiden er derfor inde til, at vi tænker os rigtig godt om og sætter turbo på den nødvendige grønne omstilling af samfundet. Også i Helsingør Kommune. Det betyder, at vi skal stoppe med at fælde træer og bygge naturen væk. Forbruget skal sættes ned, og vi skal købe klima- og miljøvenligt ind. Vi skal gøre det attraktivt at være grøn iværksætter, og vi skal hurtigst muligt lukke træflisværket og omstille til klimavenlig energi. Og vi skal transportere os på nye grønne måder.

Det lyder dyrt, men hvis vi ikke handler nu, har vi ingen jordisk chance for at betale slutregningen. Vi har kort sagt ikke råd til at lade være, og derfor vil jeg også række hånden ud til alle byrådspolitikere og byrådskandidater: Kontakt mig og lad os snakke om, hvad der skal til. Lad os gå i dialog og sammen passe på Helsingør og vores børns og børnebørns fremtid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Eriksen har sendt besked til Inter-spillere i gruppechat

Helsingør For abonnenter

Maiken er blevet glad for hjemmekontoret: - Jeg er blevet en bedre mor og kone af at kunne arbejde hjemme

Annonce