Annonce
Debat

Debat: En skrækkelig julegave - uden returret

Genrebilleder af renovation, skraldespande, affaldssortering. Foto: Mads Dalegaard

DEBAT: Fra i mandags var det muligt at få byttet julegaver, dog ikke alle. Den julegave, hele Danmark fik den 24. december 2020 med offentliggørelsen af den ny affaldsbekendtgørelse. (bek. 9.december 2020), har intet byttemærke.


På et møde i Toldkammeret, november 2018, arrangeret af Agenda 21’s menighed, stillede jeg spørgsmålet: "Hvorfor skal vi på nuværende tidspunkt, uden oparbejdningsanlæg, separere plastik i dens umådeligt mange varianter?’. Svaret var: "Årsagen er, at vi skal lære jer at sortere".


Forsyning Helsingør med Jens Bertram i spidsen kan nu begynde aflæsning af de monstrøst mange affalds-beholdere foran de ca. 15.000 småhuse i kommunen. At Miljøministeriet har lovet, at almindelige parcelhuse som udgangspunkt maximum skal have to til fire spande med flere rum til de kommende 10, affaldsfraktioner, må man så glæde sig over. En dobbeltsikring er det måske, at ”det er Forsyning Helsingørs forventning, at det vil kunne ske inden for rammerne af den nye affaldsordning - og altså ikke betyde et behov for flere beholdere ” (Forsyning Helsingørs hjemmeside).

Jeg tabte, Jens Bertram vandt, og tillykke med det. Hvis man så kunne fortælle mig ignorant, hvorfor det for eksempel er fornuftigt at separere plastik, så kunne det være, at jeg kan lægge en tidligere forklaring bag mig.

Forhistorien er: På et møde i Toldkammeret, november 2018, arrangeret af Agenda 21’s menighed, stillede jeg spørgsmålet: "Hvorfor skal vi på nuværende tidspunkt, uden oparbejdningsanlæg, separere plastik i dens umådeligt mange varianter?’. Svaret var: "Årsagen er, at vi skal lære jer at sortere". Afdelingsleder på Forsyning Helsingør, Jette Skaarup, kan som deltager i panelet, bekræfte ordvekslingen.

Nu skal jeg bare finde et passende sted til de små Skibstrupsatelitter, så både jeg og forbipasserende ikke opfatter det som nye øjebæer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Hvad har vi lært af corona?

Debat

Debat: Sommerens cykelløb

Annonce