Annonce
Danmark

Debat: En tak til Svend Lings

Debat: "Det er dybt, dybt uetisk at hjælpe patienter på den måde til selvmord". Sådan udtaler formand for Folketingets Sundhedsudvalg og for Folketingets udvalg vedrørende Det Etiske Råd Jane Heitmann sig om lægen Svend Lings' rådgivning om selvmord. Og hun fortsætter: "Det er helt afgørende, at vi i Danmark sikrer, at alle får en værdig afslutning på livet".

Bent Aalbæk-Nielsen, fra Hesselager, Ældre-bloggen, debat

Man må undres over, at netop en politiker som Jane Heitmann (V) kan få sig selv til at udtale sig på den måde. For ingen burde bedre end hun vide, at det på grund af vrangvillige politikere netop ikke er muligt at give alle en værdig afslutning på livet. Hun har helt givet også læst den nylige, meget kritiske rapport fra Rigsrevisionen, hvor konklusionen er: "Regionerne har ikke i tilstrækkelig grad sikret, at patienter ved behov har adgang til specialiseret palliation. Konsekvensen kan være, at patienter ikke lindres optimalt mod livets afslutning, hvilket forringer deres sidste levetid og lægger en unødig byrde på de pårørende".

En varm tak til Svend Lings for hans vedholdende indsats.

Fra debatindlægget

"Vi tager Rigsrevisionens rapport alvorligt og er enige i, at det er ikke godt nok", siger Karin Friis Bach (R), formand for Danske Regioners sundhedsudvalg. Der er ganske enkelt ikke kapacitet nok til, at der kan gives den nødvendige palliative hjælp, og det må konstateres, at i dag dør én ud af fem patienter på ventelisten til specialiseret palliation.

Annonce

Og mange når aldrig at komme på den venteliste. Ansvaret for det ligger hos Jane Heitmann og hendes politikerkolleger, og derfor virker hendes udtrykte forargelse over Svend Lings' virksomhed totalt dobbeltmoralsk.

I fredagsavisens artikel om Svend Lings hedder det: "Der er kun én ting, der vil kunne få ham til at opgive at hjælpe folk til selvmord: "Hvis det (aktiv dødshjælp, red.) blev lovligt i Danmark, og politikerne sørgede for, at det kunne ske på en ordentlig måde, så vil jeg selvfølgelig stoppe".

Undersøgelser har vist, at et meget stort flertal af Danmarks befolkning står bag Svend Lings. Derfor føler jeg mig sikker på, at der er rigtig mange, der vil tilslutte sig, når jeg udtrykker en varm tak til Svend Lings for hans vedholdende indsats i denne sag. Den er i høj grad nødvendig.

Annonce
Annonce
Helsingør

Udrykning i Helsingør: Mindst 20 personer i masseslagsmål

Navne For abonnenter

Vognmand fra Saunte med interesse for mennesker, mursten og musik: Anders har taget sit sidste billede

Helsingør

Klimaforskere varmede op til topmøde: Vandstanden i Helsingør stiger, hvis isen begynder at smelte på Arktis

Erhverv

Helsingør-virksomhed er med i forreste række på klimatopmøde: - Vi vil gerne sætte tanker i gang hos verdens statsoverhoveder

Helsingør

Jette, Mette og Ann-Britt i fælles opråb: -Vi har simpelthen ikke tid nok til de ældre

Erhverv For abonnenter

Allan giver sit livsværk videre: - Det bliver ligesom at få min anden ungdom

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Danmark

Forsvarsministeriet kendte til forurening og trussel mod grundvand: Ordførere kritiserer manglende orientering

Helsingør

Bergs Bureau: Fredet mur i frit forfald - hvorfor griber de ansvarlige ikke ind?

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Helsingør

Ældreplejen har massiv mangel på medarbejdere: Sådan vil politikerne forbedre forholdene

Helsingør For abonnenter

Fritidshus steg 2,6 millioner på et år

Alarm 112

55-årig kvinde er dræbt af knivstik i Tisvildeleje

Annonce