Annonce
Debat

Debat: Er det mest os selv, der er problemet?

Mørdrupvej. Foto: Privat
Annonce

DEBAT: Godt at Helsingør Dagblad sætter fokus på problemerne om trafikken i Espergærde. Og tak til borgerjournalist Torben Gamst-Johansen for konstruktive forslag i lørdagsavisen til nedsættelse af hastigheden. Gamst-Johansen foreslår 4 permanente ”stærekasser” på Agnetevej og Mørdrupvej.


Langt det meste af trafikken er lokal, så det er nok allermest os selv, som kører for stærkt


Punktvise hastighedskontroller er imidlertid ikke hele løsningen. Måske hjælper de lige dér, hvor ”stærekassen” er placeret. Selv var jeg i hvert fald meget opmærksom på at få hastigheden ned, da min alarm lørdag aften advarede mig om politiets mobile hastighedskontrol ved Hovvej.

Og lad os bare få fastslået, nu vi er ved det: Langt det meste af trafikken er lokal, så det er nok allermest os selv, som kører for stærkt. Beretning om forældreren, der sætter sit eget barn af ved skolen og derefter trykker speederen i bund, er velkendt. Fartbøllen er ikke kun en uansvarlig ung mand i en alt for stor bil. Det er stort set os alle sammen – måske bortset fra en enkelt ansvarlig pensionist.

Byforeningen foreslår, at vejforløb/vejbump/indsnævringer/belægninger ændres, så den lavere hastighed føles mere naturlig. På den vestlige del af Mørdrupvej foreslår Byforeningen som et første skridt en byport og hastighedsnedsættelse ind i Espergærde. Men det er ikke nok.

Der skal en holdningsændring til. Vi bilister skal have skuldrene ned. Der skal kun køres 40 km/t i hele Espergærde – ligesom i fx Helsingborg. For vi skal have skabt en tryghed, der indebærer, at forældrene også synes, det er forsvarligt at lade deres børn gå/cykle til skole/fritidsaktiviteter mv.. Og uden at forhindre de, som er afhængige af bilen, i at køre.

Espergærde Byforening søger på flere måder at påvirke politikerne til at få gjort det nødvendige. Godt at Helsingør Dagblad og gode borgerjournalister arbejder samme vej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Klumme: Der skal ikke så meget til…

Coronavirus

Live: Ifølge medie tilbageholdt Heunicke også oplysninger om minksmitte

Annonce