Annonce
Debat

Debat: Er Jørgen Bodilsen fejlciteret?

Formand for Helsingør Handel, Piet Petersen siger: "jeg blev godt nok noget fortørnet over at kunne læse, at byrådsmedlem Jørgen Bodilsen fra Enhedslisten forklarer, at juleudsmykningen er til gavn for Helsingør Handel, og at byrådet ikke skal være barnepige for dem".Foto: Lars Johannessen

DEBAT: Som formand for Helsingør Handel blev jeg godt nok noget fortørnet over at kunne læse, at byrådsmedlem Jørgen Bodilsen fra Enhedslisten forklarer, at juleudsmykningen er til gavn for Helsingør Handel, og at byrådet ikke skal være barnepige for dem. Jeg går sandelig ud fra at julebelysningen er til gavn for alle borgere i kommunen, som beslutter sig for at de i julemåneden vil en tur ned i den indre by.


Lad os nu i stedet gå sammen og se på hvordan vi i fællesskab kan løse problemstillingen om udgiften til julebelysningen. Derfor er det også glædeligt at kunne læse, at Claus Christoffersen fra Socialdemokratiet og Jens Bertram fra de Konservative, som udgangspunkt er positive og løsningsorienterede.


Annonce

Det der irriterer mig allermest ved Jørgen Bodilsens kommentar, er den manglende respekt overfor den bestyrelse, jeg har siddende, der hver dag - udover at passe deres egne forretninger, med en arbejdsuge, der ofte overstiger 37 timer - også gør en masse ekstra i Helsingør Handel. En indsats som kommer os alle, og forhåbentlig også Hr. Bodilsen, til gode.

Helsingør Handel er sat til verden for at bruge vores medlemmers kontingenter til markedsføring og branding af vores medlemmers butikker - herunder at gennemføre en række aktiviteter - eksempelvis ved højtider. Vores medlemmer er dem, som af egen vilje, vil bidrage til Helsingør Handel - det vil sige at der ikke er tvungen medlemskab. Vi har gennem de sidste to år haft en pæn stigning i antallet af medlemmer.

Vores regnskab bliver hvert år sendt ud til vores medlemmer og her er det nemt at se vores kontigentindbetaling samt kassebeholdning.

Jeg håber så sandelig, at Jørgen Bodilsen er blevet fejlciteret, ellers synes jeg godt nok det er sørgeligt, at man kan sidde som byrådsmedlem og være så langt fra den virkelige verden. Sådan en holdning og kommentar er ikke ligefrem noget, som giver motivation og øger samarbejdet mellem foreninger og politikere. Jeg skal dog skynde mig at tilføje, at der heldigvis sidder mange andre byrådsmedlemmer som fint kan finde ud af det modsatte.

I sidste uge inviterede By-, Plan- og Miljøudvalget Helsingør Handel til et møde på Wiibroes Plads for at drøfte pladsens muligheder og fremtid. Efterfølgende har samme udvalg inviteret Helsingør Handel til en række møder, så vi sammen kan arbejde videre om pladsens fremtid. Stor respekt på den måde at række ud til en forening som vores.

I øvrigt var Jørgen Bodilsen det eneste medlem af By-, Plan- og Miljøudvalget, der ikke deltog.

Jeg dvæler endnu lidt ved Jørgen Bodilsens kommentar. Jeg mindes ikke, jeg nogensinde har set en storby af Helsingørs størrelse, hvor der i december måned ikke har været nogen julebelysning, Men det kan sagtens gå hen og blive en realitet, hvis man har for mange "Jørgen Bodilsen" siddende i byrådet. Det Jørgen Bodilsen bare glemmer er, at manglende julebelysning - som tidligere sagt - rammer alle kommunens borgere, der gerne vil i julestemning, når der skal shoppes i den indre by. Jørgen glemmer også, at kritikken i sidste ende formentlig vil ramme kommunens politikere hårdere - herunder selvsamme Jørgen Bodilsen, end den vil ramme Helsingør Handel, såfremt manglende julebelysning vil blive en realitet.

Lad os nu i stedet gå sammen og se på hvordan vi i fællesskab kan løse problemstillingen om udgiften til julebelysningen. Derfor er det også glædeligt at kunne læse, at Claus Christoffersen fra Socialdemokratiet og Jens Bertram fra de Konservative, som udgangspunkt er positive og løsningsorienterede. Der kan muligvis findes penge forskellige steder fra - eksempelvis Fonde med videre. Vi når trods alt mere ved at samarbejde.

Endelig bliver vi nødt til at gøre op med påstanden om at foreningerne: Centerforeningen i Espergærde, Centerforeningen i Prøvestenen, Foreningen i Hornbæk med mere skal behandles lige. Vi har forskellige behov, og derfor skal vi naturligvis behandles forskelligt.

I Helsingør Handel synes vi det var glædeligt, da byrådet sidste år gav penge til julebelysningen i Hornbæk. Næste år kan det være at det er Prøvestenen, der har et behov for noget der kan udvikle dem. Jeg er sikker på, at politikerne fint kan prioritere vigtigheden af de ansøgninger, der i så fald måtte komme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør For abonnenter

Folk står i kø for at købe luksus-lejligheder med Kronborg-udsigt: Klar til byggeri på omstridt grund

Helsingør

Det ny Hestemøllestræde: Så kan regnen bare komme

Annonce