Annonce
Debat

Debat: Etnisk og social udrensning kan stoppes

Nøjsomhed. Foto: Lars Johannessen
Annonce

DEBAT: Lige nu har en dom i Helsingør Byret slået fast, at man med Ghettoloven har ret til at tvangsflytte beboere fra såkaldte ’ghettoområder’ for at renovere lejlighederne og give personer over 50 år med arbejde fortrinsret til de nye boliger.


Det betyder altså, at familier med børn nu bliver tvangsflyttet på grund af deres etnicitet


Ghettoloven er i mine øjne racistisk – læs bare lovteksten. Et af kriterierne lyder: ’Et boligområde betegnes som en ghetto, hvis det har mindst 1000 beboere, og hvis mere end 50 procent af beboerne er indvandrere eller efterkommere fra ikke-vestlige lande.’

Det betyder altså, at familier med børn nu bliver tvangsflyttet på grund af deres etnicitet.

Prøv at forestille dig, at være barn i sådan en familie. Eller forælder. Hvordan vil det mon påvirke din selvforståelse eller muligheden for og lysten til at deltage i det danske samfund, at du bliver stigmatiseret og revet væk fra dit hjem, dit netværk og dit lokalmiljø, fordi du har en bestemt etnicitet?

Resultatet bliver sandsynligvis, at disse børns opfattelse af Danmark og velfærdsstaten bliver revet midt over. Hvordan mon det vil påvirke deres uddannelse og ungdom…? Ja - man kan jo gisne.

Så længe Socialdemokraterne (inkl. SF) eller blå blok har magten, så kommer vi desværre ikke af med Ghettoloven. Derfor er domstolene nu mit eneste håb. Loven bryder nemlig både loven om etnisk ligebehandling, Grundloven, Den Europæiske Menneskerettighedskonvention og FN's konvention om racediskrimination.

En række andre borgere - blandt andet Mjølnerparken i København og Vollsmose i Odense - har protesteret mod opsigelse af lejere, salg af almene lejligheder og nedrivning af boligblokke. Jeg håber for børnenes, de arbejdsløses, de tidligere straffede, dem uden uddannelse, dem med lav indkomst og dem med ikke-vestlig baggrund, at dommen i Helsingør bliver omstødt i Landsretten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Helsingør

Værktøj stjålet fra varebiler

Annonce