Annonce
Danmark

Debat: EU skal holde nallerne fra dansk jagt og fiskeri

Annonce

Debat: Det kan ofte være svært at forstå, hvorfor EU-Kommissionen agerer, som den gør. Og det er så sandelig også tilfældet denne gang. For nu kan én enkelt sætning i et nyt EU-forslag sætte en stopper for jagt og lystfiskeri i flere dele af Danmark. I EU-Kommissionens vejledning til EU's biodiversitetsstrategi lægger EU op til at forbyde fiskeri og jagt i de danske Natura 2000-områder, der er særligt beskyttet.

MEP Peter Kofod (DF)

Dette skyldes, at EU af uransagelige årsager sidestiller jagt og fiskeri med ødelæggende minedrift, hvorfor jagt og lystfiskeri kan ende med at blive forbudt mange steder rundt i landet. Det vil selvsagt være en kæmpe skandale, hvis en stor del af landmasserne og vandarealerne i Danmark bliver omfanget af et EU-forbud mod jagt og lystfiskeri. Formanden for Viborg Sportsfiskerforening har i Viborg Folkeblad eksempelvis fortalt, at EU’s angreb på dansk jagt og fiskeri reelt vil betyde, at alt lystfiskeri på Viborg-egnen bliver forbudt. Det samme vil gøre sig gældende i de 257 såkaldte Natura 2000-områder i Danmark.

Derfor skal EU-Kommissionen have stærkt modspil. 
Det her et kæmpe angreb mod medlemslandene og stolte jagttraditioner i Danmark, hvor man har gode erfaringer med både at skabe og pleje naturen og tillade bæredygtig jagt og fiskeri. Derfor er det grotesk og helt hul i hovedet, at der sidder EU-bureaukrater i Bruxelles og smadrer bæredygtig dansk jagt og fiskeri ved at sammenligne det med ødelæggende minedrift i Polen.

Jeg og gode kollegaer i Dansk Folkeparti arbejder allerede for, at EU-Kommissionen fjerner sætningerne om jagt og fiskeri, og at den danske regering på ingen mulig måde accepterer det her vanvid. For selvfølgelig kan vi sikre en rig og mangfoldig natur i Europa, uden at EU skal smadre dansk jagt og fiskeri.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

I coronaens skygge: Sport for de bedste

Debat

Klumme: Sociale medier

Annonce