Annonce
Debat

Debat: Fleksibel genåbning nu

Hans Andersen, Venstre fortæller at Venstre har flere idéer til en fleksibel genåbning.Privatfoto

DEBAT: Der er brug for en fleksibel og forsvarlig genåbning af Danmark nu. Vi har været tålmodige og ansvarsbevidste i over et år. Det er på tide, at regeringen kvitterer for det store samfundssind, vi alle har udvist.

Vi har lært at bruge alle værktøjerne. Vi bliver testet, spritter af og holder afstand. Danskernes sundhed har den højeste prioritet for Venstre, men vi mangler svar fra regeringen. Vi mangler svar på hvornår, vi kan forvente at få Danmark tilbage på sporet. Det er ikke rimeligt at holde en hel befolkning i et jerngreb uvidende om, hvad fremtiden bringer.


Få åbnet de små erhvervsdrivende. For eksempel ved at have restriktioner på hvor mange, der må være i butikken samtidig og forlange brug af værnemidler. De små selvstændige skriger efter at få lov til at få gang i butikkerne.


Venstre mener, at vi bør starte en fleksibel genåbning ved at sætte ind tre steder.

  1. Få de ældste elever tilbage i skolerne. Det skal ske under forsvarlige forhold. For eksempel med øget testning, eller ved at køre i hold, så man ikke er i skole på fuld tid i begyndelsen. De unge lider under de mange restriktioner. De oplever mistrivsel og mangler samvær med deres venner. 
  2. Få åbnet efterskoler og højskoler. For eksempel ved at omdanne dem til sociale bobler, hvor alle testes, inden de kommer ind på skolen. Undervisningen halter efter, og lærerne er ganske vist blevet dygtige til den virtuelle undervisning, men elevernes faglige og sociale behov understøttes ikke på samme måde. 
  3. Få åbnet de små erhvervsdrivende. For eksempel ved at have restriktioner på hvor mange, der må være i butikken samtidig og forlange brug af værnemidler. De små selvstændige skriger efter at få lov til at få gang i butikkerne. Tålmodigheden er ved at være opbrugt og kasserne er ved at være tømte. Smittetallene i Danmark er lave og stadig færre er indlagt. 

Statsministeren og regeringen ser desværre fortsat på begrænsninger fremfor muligheder. Det handler ikke om alt eller intet. Venstre har en lang række forslag til løsninger på en ansvarlig og fleksibel genåbning. Vi vil fortsat presse på for en fleksibel genåbning, det må være muligt at finde en vej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Live: Tidlig FCH-føring hurtigt udlignet

Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Annonce