Annonce
Debat

Debat: Flynderupgaard er for vigtig til hurtige beslutninger

Flynderupgaard Espergærde. Foto: Lars Johannessen.
Annonce

DEBAT: Jeg har normalt stor respekt for Kjeld Damgårds historiske viden, og betragter ham som en dygtig researcher. Så når jeg i hans læserbrev i Helsingør Dagblad d. 8 oktober kan læse, at han har ”hørt” forlydender om at kulturudvalget vil Tivolisere den smukke gamle lystgård, bliver jeg nødt til at reagere.

Til Kjeld og andre interesserede kan jeg oplyse, at der i udvalget er en særdeles stor begejstring for Flynderupgaard, og alt hvad det sted kan.

Derfor bruger vi nu også noget tid på at vende hver en sten, så vi kan tage vores beslutninger på et sagligt grundlag. Jeg tror det er meget vigtigt at vi ikke farer ud og ansætter en ny museumschef, men bruger den tid der skal til for at finde den helt rigtige profil, som skal føre vores museer ind i fremtiden.


Jeg og Kulturudvalget har det sidste år haft stor fokus på at gøre Flynderupgaard og resten af museerne i Helsingør bæredygtige, og vi må desværre konstatere at tiden er inde til at gentænke vores museumsformidling, da der åbenlyst er ting der ikke har fungeret


Jeg og Kulturudvalget har det sidste år haft stor fokus på at gøre Flynderupgaard og resten af museerne i Helsingør bæredygtige, og vi må desværre konstatere at tiden er inde til at gentænke vores museumsformidling, da der åbenlyst er ting der ikke har fungeret. Dette arbejde er i fuld gang, og vi vil selvfølgelig gøre det i tæt samarbejde med alle der har sin gang på Museerne hvad enten det er medarbejdere, gæster eller frivillige.

Jeg er klar over, at der i mellemtiden kan opstå rygter, som dem Kjeld Damgaard har hørt om, og derfor kan jeg på det kraftigste afvise at der på forhånd er taget hemmelige beslutninger om noget som helst.

Kulturudvalget vil på næste møde tage en længere temadrøftelse om museerne, og derefter vil vi selvfølgelig give en melding om vores planer for Museumsområdet.

Flynderupgaard skal ikke lukkes. Snarere tværtimod. Som gammel Espergærde-dreng har jeg ikke den fjerneste intention om at lukke Flynderupgaard. Jeg vil tværtimod åbne og udvikle gården så endnu flere af Kommunens borgere vil får glæde af vores vidunderlige Kulturhistoriske naturperle.

Jeg har som mange andre også et hjerte, der brænder for lokal historie, og derfor går jeg meget gerne ind i diskussionen om hvor Per Christiansens Fiskerisamling, og Meilings skolestue skal udstilles næste gang.

Om jeg så bliver enig med Kjeld Damgaard, vil tiden vise, men et er sikkert, jeg vil med glæde drøfte det med ham over en dejlig kop kaffe som vi naturligvis skal nyde i Spisestuen på mit elskede Flynderupgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce