Annonce
Debat

Debat: Folkepensionister i Helsingør kan ikke søge lejebolig

Nøjsomhed. Foto: Lars Johannessen
Annonce

Nu bliver alle folkepensionister i Helsingør udelukket fra at kunne søge lejebolig i 192 tilfælde.

Vi har været skrevet op til en lejlighed siden 2015 i henholdsvis Nordkysten og Boliggården.

Da vi i HD læste, at i Nøjsomhed skal 96 lejere flyttes ud, hvilket vi synes er ganske forfærdeligt for disse mennesker, tænkte vi, at her ville der måske være en chance for, at vi kunne få en lejlighed.

Vi tog derfor straks kontakt med Boliggården for at komme i betragtning til en af disse 96 lejligheder. Boliggårdens personale var yderst flinke og imødekommende, men så fik vi et chok.

Folkepensionister uden arbejde er udelukket fra at søge lejlighed i Nøjsomhed.

Mage til diskrimination tror vi, man skal lede længe efter. Nu er det jo ikke så mange 80-årige pensionister, der har job, men vi er dog rimelig ressourcestærke, både psykisk, fysisk og økonomisk.

Til gengæld har vi aldrig nogensinde belastet kommunen, da vi altid har klaret os selv.

Så er det sgu noget af en bet at få slynget i hovedet, når man samtidig må konstatere, at kommunen ved at flytte disse 96 mennesker ud kommer til at belaste 96 andre lejemål i kommunen, som vi også bliver udelukket fra.

Efterhånden er vi som folkepensionister lukket totalt ude fra interesse ikke alene fra kommunalbestyrelsen i Helsingørs side, men også fra regeringens side. De taler kun om børn og flygtninge.

I Helsingør oplever vi via vores venner, som har behov for hjælp på den ene eller anden måde - især i hjemmet - at behandlingen er under lavmålet.

Der skal spares, bliver der sagt hele tiden, og når endelig nogen kommer ud, er de mange gange ikke kvalificerede til det, de kommer for. Vi er selv i den lykkelige situation, at vi endnu ikke har haft behov for det.

Man kan derfor undre sig over, at kommunen lige pludselig kan finde, først i går, 25.000 kroner til hver af de 96 familier, svarende til 2,4 millioner kroner, og den 22. januar klokken 12 tilsyneladende har øget beløbet til 40.000 kroner per familie, svarende til 3,84 millioner kroner. Hvor ender det mon?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Her vaskes den livsfarlige røg væk: - Vi skal have udryddet cancer hos brandfolk

Annonce