Annonce
Debat

Debat: Fortæl dog nu de gode historier om klimaindsatsen

Den svenske klimaaktivist Greta Thunberg var taget til Glasgow for at deltage i demonstrationer ved FN klimatopmøde COP26. I en tale efter topmødet opsummerede hun resultatet af verdensledernes møde.Foto: REUTERS/Russell Cheyne

DEBAT: Ansvarshavende chefredaktør Peter Orry har helt ret, når han i Helsingør Dagblad den 10. januar på lederplads går i rette med Greta Thunberg og hendes meningsfæller. Peter Orry kalder hende for ”klimaoraklet” - jeg vil snarere kalde hende for en hysterisk skrigeballon uden virkelighedssans.

Præmissen er, at Greta Thunberg og hendes meningsfæller, inklusive flere danske politikere, skræmmer især de unge mere end godt er. Skræmmer dem i en grad, så de bliver bekymrede ved at sætte børn i verden. Det er ren råben og skrigen uden nogen form for indsigt.

Virkeligheden er nemlig, at selvom verdens ledere har svært ved at finde fælles klimapolitisk fodslag, sker der en masse under overfladen. Men det hører vi desværre ikke ret meget til, og derfor har Peter Orry også ganske ret, når han griber i egen barm og konstaterer, at heller ikke medierne er nuancerede nok.

Annonce

Det er en meget bedre historie at følge frøken Thunberg på en sejlads over Atlanten, fordi hun nægter at flyve end at berette om alle de klima- og bæredygtighedsmæssige tiltag, der rent faktisk rulles ud hver dag. Tiltag, der initieres af såvel lokale, politiske beslutningstagere som virksomhederne

Det er en meget bedre historie at følge frøken Thunberg på en sejlads over Atlanten, fordi hun nægter at flyve end at berette om alle de klima- og bæredygtighedsmæssige tiltag, der rent faktisk rulles ud hver dag. Tiltag, der initieres af såvel lokale, politiske beslutningstagere som virksomhederne.

I flere af de største amerikanske byer, blandt andre Los Angeles, fører man en målrettet klimapolitik, selvom tidligere præsident Donald Trump trak USA fra Paris-aftalen, og selvom det virker som om, politikerne på Christiansborg snakker mere, end de handler, sker der også noget lokalt i Danmark.

Jeg kan nævne DK2020 samarbejdet, der tæller 95 ud af landets 98 kommuner, herunder Helsingør. Det går ud på, at de skal arbejde efter bindende klimaplaner, der lever op til verdensmålene i Paris-aftalen. Noget tilsvarende findes ikke i noget andet land, og derfor var der stor interesse for konceptet på det seneste klimatopmøde i Glasgow.

Desværre undgik det stort set mediernes opmærksomhed, ligesom det i vid udstrækning undgår mediernes opmærksomhed, hvad der sker blandt virksomhederne - store som små - når det gælder bæredygtighed og grøn omstilling. Der er faktisk mange gode historier at fortælle.

Annonce
Helsingør For abonnenter

Ikonisk strandvejsvilla med en festlig historie solgt: - Der har været holdt nogle vilde abegilder

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør For abonnenter

Benzinbiler forbudt: Her kommer de nye parkeringspladser til elbilerne

Helsingør For abonnenter

Rift om boliger gør køberne mindre kræsne: - Pludselig larmer Kystbanen ikke så meget

Helsingør

Varsel om forhøjet vandstand mandag morgen: - Kan føre til lokale kystnære oversvømmelser

Navne

Indian er blevet redet af tre generationer og sætter fortsat tempo på morgenturene i skoven: - Han er en god ven, der puffer til mig på dårlige dage

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Erhverv For abonnenter

Klar tale fra formand for erhvervs- og industriforening: 'Dybt foruroligende' sag bør ende i fyring

Debat

Klumme: Jeg glemte min søn på skolen

Helsingør

Pludselig forsvandt et fast element på Kulturhavnen: Hvad er der blevet af den store 'affaldsfisk'?

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Helsingør

Hvad giver man et fyrskib i gave: En ganske særlig 115 år gammel grøn silkegave

Erhverv For abonnenter

Søren har knoklet i over 45 år, men får nej til tidlig pension: - Det er jo ikke for sjov, at man søger det her

Helsingør

Aleyna, Anton og Martine har testet tusindvis under pandemien: - Der er både sjove og ubehagelige oplevelser

Annonce