Annonce
Helsingør

Debat: Giv os vores museum tilbage

Flynderupgård
Annonce

DEBAT: Kultur- og turistudvalget overvejer/ har besluttet, at Flynderupgaard ikke længere skal eksistere som museum.

Er beslutningen taget på baggrund af manglende besøg på museet, kan det ikke undre, når man ser på de seneste ca. 10 år, hvor mange af ressourcerne indenfor Helsingør Kommunes Museer, som Flynderupgaard er en del af, er gået til Sundtoldsmarkedet, som bevares jo var en succes som marked en gang om året.


Hvad med igen at satse på museet, så vi alle, tilflyttere, indfødte, unge og gamle, igen kan få det sted tilbage, hvor vi kunne få oplysninger om fortiden til brug for nutiden.


Hvad med at se på den årrække, hvor det summede af liv på Flynderupgaard? De år hvor vi var en fast medarbejderstab, museumsuddannede og med bopæl i kommunen, med kendskab til egnen og alle med kontor i hovedbygningen. De år hvor der blev lavet museumsarbejde, indsamlet og åbnet udstillinger. Hvor Frilandskulturcenteret, Flynderupgaards Venner og Espergærde Smakkelaug med Frem blev oprettet med tilknytning til museet, ligesom Historisk Forening for Espergærde og Omegn allerede var blevet i 1958.

De år hvor folk kom med genstande fra egnen, nedlagte værksteder, hønsestrik, broderier, arkivalier eller med beretninger om livet på egnen. Tilflyttere kom for at høre om, hvem der før havde ejet deres hus, hvem der deltog i jødernes flugt til Sverige, hvor forretningerne lå før centeret og så videre. Gæster - også udenbys og pressen - kom til de mange udstillinger, der hvert år blev åbnet. Årets højtider blev markeret og skoleklasser og børnehaver stod i kø for at deltage i arrangementerne. Der blev bygget og indrettet nyt magasin, ansat magasinforvalter og genstandene blev passet.

Der skete noget, der var liv. Nu er udstillingerne pillet ned, også fiskeriudstillingen, der var doneret af Per Christiansen. Der er ingen medarbejdere og hovedbygningen er omdannet til hygge dagligstuer. Intet under at det giver negative anmærkninger fra Kulturstyrelsen, men hvad med at gøre noget ved sagen, i stedet for at lukke.

Hvad med igen at satse på museet, så vi alle, tilflyttere, indfødte, unge og gamle, igen kan få det sted tilbage, hvor vi kunne få oplysninger om fortiden til brug for nutiden.

Hvad med at lave udstillinger, hvor teknologi og genstande bliver brugt til at formidle vores egnshistorie, så Flynderupgaard Museet igen vil komme til sin ret.

Det var vores egnsmuseum og det burde det blive igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Den ukendte hospitalsnormering

Annonce