Annonce
Debat

Debat: Helsingør er ikke bedre end Furesø, når du er ældre

Arkivfoto: Jens Frimann Hansen

DEBAT: Den 9. oktober kan man læse i Helsingør Dagblad, at medlem af folketinget Birgitte Bergman (BB), er af den opfattelse, at man selv kan vælge et friplejehjem i Helsingør, hvis man får behov for en plejehjemsplads.

BB tror, at man kan vælge noget som helst. Det kan man ikke. Medmindre man har en pengetank på størrelse med Anders Ands. Men det er da nok de færreste, der har det.

Helsingør kommune har indgået en aftale med OK-fonden om at bygge et plejehjem – Hornbæk Have – baseret på friplejehjemstankegangen - i Helsingør kommune.

Annonce

Man må antage, at da dette plejehjem skal afløse plejehjemmet Bøgehøjgård i Hornbæk, så har kommunen indgået en aftale om, at det er dem, der visiterer til Hornbæk Have.

Og kære Birgitte: Hvorfor det ikke er gået op for dig, at når kommunen visiterer, så havner du på det første plejehjem, hvor der er en plads – uanset hvad du måtte ønske. Det ved faktisk hovedparten af vi ældre – som snart står for tur.

Hvorvidt man personligt kan vælge det plejehjem imod klækkelig mer betaling, ved jeg ikke, men jeg tænker, at det kan man ikke. Kommunen betaler det samme for en plejehjemsplads, uanset hvilket, og uanset hvor det ligger. At beløbet er for lille til at have gode normeringer ser jeg ikke, at de konservative beskæftiger sig med overhovedet. Hvis du er så heldig eller uheldig (hvordan man nu ser på det), at havne på Hornbæk Have – besluttet af kommunen – så kan du tilkøbe visse former for ydelser, hvis du altså – efter at have betalt husleje og servicepakke – har nogen penge tilbage. Og det lod ligger ikke lige for – for folkepensionister uden andre indtægter end ATP.

Og - tro mig: Ingen kommer på plejehjem i Helsingør, medmindre ”de har hovedet under armen”.

Hvis man skal have frit valg på plejehjem, vil det bevirke, at der altid er tomme pladser på alle plejehjem, så man kan komme på en sådan plads, når kommunen har besluttet, at man har et behov. Det tror jeg næppe, kommunerne har råd til. Så dit frie valg er et fatamorgana. Hvordan I kan bilde folk det ind, er mig en gåde.

Har du et behov, og er der en plads, så piskes du til at tage den, for du er i en situation, hvor din selvbestemmelse stort set er et fatamorgana på grund af din uheldige helbredsmæssige situation. Og - tro mig: Ingen kommer på plejehjem i Helsingør, medmindre ”de har hovedet under armen”. Helsingør har nogen af de skrappeste visitationskriterier overhovedet. Du kan slå det op på hjemmesiden.

Annonce
Helsingør For abonnenter

19 år og førstegangsvælger: - For mig er de ældre og deres velfærd et emne, som er meget vigtigt

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: - Det er min datter, det går ud over. Det er min datter, de ikke har tid til

Navne For abonnenter

Skoleleder for 'udsatte' unge: - Det gør mig glad og stolt, når vi lykkes med at gøre en forskel

Danmark

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Sport

Tabte bundkamp med et brag: Nordsjælland Håndbold faldt igen helt sammen efter pausen

Danmark

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Helsingør For abonnenter

'Islam er den eneste levemåde, der kan befri kvinder i vesten': Onsdag morgen forsøgte ekstremister at påvirke gymnasieelever

Debat

Ugens kandidat: Fodbold fik mig og mine venner væk fra gaden

Helsingør

Vicerektor om tragisk faldulykke: - Vi håber med alt, hvad vi kan krydse, at vores elev kommer sund og rask tilbage til skolen

Sport

Michael Laudrup løber med hæderen: Kåret som det største danske sportsnavn i 125 år

Helsingør

Sømænd ledte og ledte i 20 år: Nu er fanen fundet, men den er ikke længere deres ...

Sport For abonnenter

TV-ekspert efter FC Helsingør-opvisning: - Vi kunne meget vel have set den ene oprykker i dag

Helsingør

Små 10.000 mangler: Inden nytår skal yderligere 900 sortere

Annonce