Annonce
Debat

Debat: Her er seks ideer til ny bæredygtig turisme

Kronborg Helsingør. Foto: Lars Johannessen.
Annonce

DEBAT: Torsdag den 31/12 forlader Helsingør Kommune medlemskabet af VisitNordsjælland på grund af for ringe økonomisk udbytte og træder ind i Wonderful Copenhagen. Det støtter vi i Venstre!

Hvad får vi så ud af det, og hvad har vi selv at tilbyde? Jo, vi har kulturturisme, hvori naturligvis indgår: Helsingør Domkirke (Sct. Olai), Kronborg, middelalderbyen, Kulturværftet, Helsingør Bymuseum med flere, og desuden kan vi tilbyde éndagsturisme med spændende rundvisninger i vores dejlige by.

Det er vigtigt at satse på bæredygtig turisme, så hverken vores turistattraktioner eller vores natur tager skade af det. Vi har jo - i modsætning til København - mulighed for en udbredt kyst- og naturturisme for eksempel i Hornbæk, hvor vi befinder os på den danske riviera.

Mødeturisme og konferencer kan vi afvikle på Comwell og på Hotel Marienlyst, og Kongernes Nordsjælland og de smukke landskaber vil også kunne tiltrække både éndags- og flerdagsturister.


Det kræver dog, at vi bliver bedre til at markedsføre os selv, og at Helsingør City ikke lukker til provinstid, men holder åbent, så turisterne kan spise på vores restauranter, se vores seværdigheder og handle i vores butikker


Danske turister fra for eksempel København og Viborg er noget, som vi må udbygge, for på grund af den nationale undtagelsestilstand vil vi nu få flere danske turister. Helsingør ligger 45 km fra København, og transporten kræver gode turistbusser, stabile chauffører og dygtige guides.

Amerikanere, kinesere, svenskere, tyskere med flere har forskellige feriemønstre, som vi skal imødekomme.

Alt i alt har vi altså her i Helsingør Kommune en masse herlighedsværdier, som turisterne vil elske at valfarte til. Det kræver dog, at vi bliver bedre til at markedsføre os selv, og at Helsingør City ikke lukker til provinstid, men holder åbent, så turisterne kan spise på vores restauranter, se vores seværdigheder og handle i vores butikker.

Jeg har nogle idéer til, hvad vi ellers kan gøre for at gøre Helsingør og omegn mere turistvenlig:

  1. Lettilgængelig bustransport tur-retur København- Helsingør
  2. Aftencruises rundt om Hven i festligt lag
  3. Sommerbal på Kronborg
  4. Éndagsture til Helsingborg med sightseeing
  5. Privat indkvartering som en del af værtsfamilien
  6. Koncerter i Kulturhavnen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Annonce