Annonce
Debat

Debat: Her og nu-planer og lavthængende opgaver

Klima og bæredygtighed er højere på dagsordenen end nogensinde, fortæller Jørgen Busch, Helsingør.Genrefoto: Martin Ravn

DEBAT: HH-forbindelsen og klima og bæredygtighed er så højt på dagsordenen som aldrig før. For så vidt angår planerne om HH forbindelsen, må det give refleksioner om Helsingørs igangsættelse af planlægning af Helsingørs rolle og samspil i forhold til fællesplanlægning i Helsingborg og Helsingør. Og refleksioner om hvordan konsekvenser afbødes og der idegenereres en visionær by-/masterplan.


Helsingør Kommune har til TV2 Lorrys undersøgelse af status på nyordningen oplyst, at der skal gennemføres høring og borgerinddragelse. Så tager vi den derfra.


Annonce

For så vidt angår planerne om minimering af CO2-udledning og fokusering på grøn teknologi, synes jeg, at et fokus kun på solvarme er for snævert og at der ud fra en forbrugersynsvinkel, tillige burde være fokus på varmepumper/jordvarme, vindmøller, geotermisk varme og vandkraft. Vi tager naturligvis problematikken op under VVM undersøgelsen af solcelleanlægget og miljøvurdering heraf, hvor der skal tages stilling til alternative løsninger og gennemføres høring og borgerinddragelse.

For så vidt angår planerne om klimatilpasning af regnvands- og spildevandssystemet er udfordringerne heller ikke større, end at at vi tager det op under VVM undersøgelsen og miljøvurdering heraf, hvor der tages stilling til alternative løsninger og gennemføres høring og borgerinddragelse.

For så vidt angår affaldsgenanvendelse er der frist 1. juli 2021 for iværksættelse af regeringens nye affaldsnyordning. Her er Frederikssund Kommune i fuld gang med at iværksætte affaldsnyordningen med sortering i 10 fraktioner. Det betyder at for en bedre affaldssortering kræves det at hver ejer, i stedet for to affaldscontainere på henholdsvis 190 liter og 110 liter, nu skal have fire containere på hver 240 liter. Helsingør Kommune har til TV2 Lorrys undersøgelse af status på nyordningen oplyst, at der skal gennemføres høring og borgerinddragelse. Så tager vi den derfra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Eriksen har sendt besked til Inter-spillere i gruppechat

Helsingør For abonnenter

Maiken er blevet glad for hjemmekontoret: - Jeg er blevet en bedre mor og kone af at kunne arbejde hjemme

Annonce