Annonce
Debat

Debat: HH-forbindelsen er godt for handlen i Helsingør

HH Færger. Foto: Lars Johannessen.

DEBAT: Christian Refstrup fra Espergærde har den 16. marts endnu et læserbrev her i Helsingør Dagblad, hvori han hævder, at en fast forbindelse vil være en ”katastrofe” for handlen her i Helsingør.

I sit indlæg skriver Refstrup blandt andet, at den nedgang som Helsingørs handlende desværre lider af her under pandemien, blot er en forsmag på det der kommer, hvis der bygges en fast HH-forbindelse.

Jeg har selv fornøjelsen af privat at bo i Helsingør. Derfor kender jeg byen og lokalområdet ganske godt, og jeg er som Helsingoraner stolt over vores flotte handelsliv. Desværre lider vores butikker i denne tid under corona-pandemien, og vi er mange, der krydser fingre for, at sygdommen snart letter, og handlen kan komme tilbage til normalen.

Annonce

Hvis vi kigger fremad og kigger nærmere på Refstrups påstand, så er der i de rapporter, der er lavet, intet der tyder på, at handlen i Helsingør vil komme til at lide under en fast HH-forbindelse – tværtimod.


Med en fast HH-forbindelse vil den gennemkørende trafik, herunder lastbilerne, forsvinde fra Kongevejen, og der vil derfor være bedre plads til dem der kommer til Helsingør for at handle.

Erik Østergård


Centralt i planerne for en fast HH-forbindelse er en ny og større togstation under den nuværende. Den nye station forventes at ville bidrage med 19.000 rejsende i døgnet, når den faste HH-forbindelse engang står færdig. Det skal sammenlignes med, at færgernes i dag kun bidrager med knap 10.000 rejsende i døgnet. Derfor er der ingenting i de nuværende planer, som tilsiger, at en fast forbindelse vil komme til at gå ud over handlen i Helsingør centrum – tværtimod.

Udover at en fast togforbindelse vil bringe flere til centrum, vil en fast forbindelse også gøre det generelt lettere at være handlende i Helsingør. I dag lider Kongevejen, der er hovedfærdselsåre ind/ud af centrum, af lange køer og tung lastbiltrafik. Bil -og lastbiltrafik som ikke er kommet for at handle men bare kører gennem byen. Med en fast forbindelse vil den gennemkørende trafik, herunder lastbilerne, forsvinde fra Kongevejen, og der vil derfor være bedre plads, til dem der kommer til Helsingør for at handle.

Alt i alt er en fast HH-forbindelse til gavn for Danmark og dansk handel. Derfor anbefaler blandt også Dansk Erhverv, som repræsenterer de handlende, en fast HH-forbindelse og opfordrer den danske og svenske regering til så hurtigt som muligt at gå videre med forundersøgelserne.

Annonce
Helsingør For abonnenter

Trods protester: Kommunen anlægger dyr superbane til fodboldlandsholdet

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Fire firmabiler skåret op: - Det er hamrende frustrerende

Helsingør For abonnenter

Celine spærres inde på sin konfirmationsdag: - Vi havde ikke fået noget at vide

Nordsjælland

Seks uønskede besøg hver dag i Nordsjælland:  Sådan kan du snyde tyven i ferien

Kultur

Nærheden er lige til at spise: Annette og Erik fra Villa Brinkly satser på bæredygtig hoteldrift og vilde råvarer

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Debat: Det kunne være endt rigtig galt - jeg er dybt taknemmelig for hjælpen, jeg fik

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Debat

Bergs Bureau: De mystiske bølger på det blikstille sund

Kultur

Barchef lovede gratis omgang for hvert mål: Måtte forære over 1000 fadøl til euforiske fans

Debat

Klumme: Opfordring: Det er tid til at selvvaccinere os mod frygt - og lidt om gylle

Debat For abonnenter

Det lykkelige babyboom kræver handling fra regeringen

Kultur

Fodboldfesten fortsætter på Marienlyst: - En kæmpe fornøjelse at have landsholdet som gæster

Annonce