Annonce
Debat

Debat: Hjemtagelse af IS kvinder og børn

Arkivfoto: Delil Souleiman/Ritzau Scanpix

DEBAT: Skal Danmark hjemtage IS kvinder og deres børn for at straffe dem for at være udrejst og kæmpet for en sag?

Ja, det er i hvert fald det regeringen har besluttet, og i tillæg planlagt at hjemtage børn uden forældre i et krampagtigt forsøg på at redde børnene gennem adskillelse fra deres mor.

Det er jo metoder, vi tager i anvendelse, når børn udsættes for vold og misrøgt eller direkte misbrug. Det er der vist ikke noget, der tyder på, er tilfældet med børnene i fangelejrene.

Annonce

Jeg finder, at der er en dobbeltmoral i at forhindre sammenføring af mødre og børn, samtidig med, at man kører en rigsretssag om at forhindre unge ægtepar i at leve sammen.

Behandlingen af IS mødre minder desværre også om fortilfælde fra 1945, hvor kvinder der havde begået den forbrydelse at forelske sig i en tysk soldat blev udsat for en skændsel, som ikke er et oplyst samfund værdig. Det er som om det kyniske behov for gengældelse tilsidesætter alle humane følelser, og gør det legitimt at hade uden hensyn til de ofre, det medfører. Har vi da ikke andre metoder til at rette op på det ulykkelige end at dyppe dem i tjære og fjer og udsætte dem for hån og skændsel. Tror man, at det ikke vil påvirke børn at se deres mor lide.

Den gamle fabel om solen og vinden, der konkurrerer om at få manden til at smide frakken, kunne måske få en eller anden til at finde på, hvordan man hjælper en angrende og ulykkelig kvinde tilbage til et samfund, der løser konflikter med andet end våben og had.

Jeg finder, at der er en dobbeltmoral i at forhindre sammenføring af mødre og børn, samtidig med, at man kører en rigsretssag om at forhindre unge ægtepar i at leve sammen.

Det er menneskeligt at fejle, og radikalisering kan meget vel føre grueligt på afveje. Løfter om bod og bedring er sikkert heller ikke helt af troværdig karakter, men at livet i en fangelejr efterfulgt af retssag og op til seks års fængsel, og frataget sine børn, skulle virke af-radikaliserende, må være udtænkt af hjerner, der har større brist end ofrenes.

Annonce
Helsingør For abonnenter

19 år og førstegangsvælger: - For mig er de ældre og deres velfærd et emne, som er meget vigtigt

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: - Det er min datter, det går ud over. Det er min datter, de ikke har tid til

Navne For abonnenter

Skoleleder for 'udsatte' unge: - Det gør mig glad og stolt, når vi lykkes med at gøre en forskel

Danmark

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Sport

Tabte bundkamp med et brag: Nordsjælland Håndbold faldt igen helt sammen efter pausen

Danmark

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Helsingør For abonnenter

'Islam er den eneste levemåde, der kan befri kvinder i vesten': Onsdag morgen forsøgte ekstremister at påvirke gymnasieelever

Debat

Ugens kandidat: Fodbold fik mig og mine venner væk fra gaden

Helsingør

Vicerektor om tragisk faldulykke: - Vi håber med alt, hvad vi kan krydse, at vores elev kommer sund og rask tilbage til skolen

Sport

Michael Laudrup løber med hæderen: Kåret som det største danske sportsnavn i 125 år

Helsingør

Sømænd ledte og ledte i 20 år: Nu er fanen fundet, men den er ikke længere deres ...

Sport For abonnenter

TV-ekspert efter FC Helsingør-opvisning: - Vi kunne meget vel have set den ene oprykker i dag

Helsingør

Små 10.000 mangler: Inden nytår skal yderligere 900 sortere

Annonce