Annonce
Debat

Debat: Hold da op et CIRKUS

Debat. Foto: Grafik fra Pixabay
Annonce

DEBAT: Ja, det er naturligvis mink-sagen jeg tænker på.

Jeg sad i går - fredag - og læste avis og så TV samtidig, og kom pludselig i tanke om dette cirkus, vi er vidne til. Der er både vilde dyr, sprechstallmeister, artister og klovne. Og publikum ikke at forglemme.

De vilde dyr er minkene, - de mange tusinde mink, der må lade livet. Sprechstallmeisteren kunne være vores statsminister, som forsøger at orientere og lede os gennem forestillingen. Hun har efter min og mange andres mening gjort et formidabelt arbejde indtil nu.


Der er nogle, der vil slå ”politisk mønt” af denne ulykkelige situation, og det er her klovnene kommer ind i manegen.


Artisterne kunne være ministre og ordfører fra de forskellige partier. Der skal ikke herske tvivl om at ikke alle ”artisterne” har gjort det lige godt. Faktisk har vores Fødevareminister i denne sag om mink og Corona, trådt så meget i spinaten, at jeg ville ha’ krævet mine penge tilbage, hvis jeg havde betalt entré.

De andre partier i Folketinget klager over orienteringen og samarbejdet med regeringen. Det kan jeg ikke vurdere, men det er i hvert fald noget regeringen skal tænke over.

Vi har alle hørt diverse eksperter - dem er der godt nok mange af - og forskellige politikere gør sig kloge på om det er nødvendigt, at slå minkene ned.

Regeringen skal forholde sig til hvad deres egne eksperter og den nationale operative stab råder dem til.

Men det hører sig til i en fri debat i et demokrati, at alle kan udtale sig, også om noget de ikke har forstand på. Derfor er det også meget vigtigt at forstå, hvad der foregår bag kulisserne og at disse selvudnævnte eksperter ikke har ansvaret og det for dem er en “gratis omgang”.

Der er nogle, der vil slå ”politisk mønt” af denne ulykkelige situation, og det er her klovnene kommer ind i manegen.

Jakob Ellemann er ikke en klovn. Jeg betragtede ham faktisk som et mandfolk, der så på sagen frem for populisme. Men det kan da nok være, at han er blevet fortalt, at han som formand skal være i opposition. Han står svagt, - er blevet valgt som formand for Venstre, som et kompromis fordi de ikke kunne blive enige om Lars Løkke skulle fortsætte eller Kristian Jensen skulle overtage. Han er endnu ikke stærk nok til at modstå presset fra Venstrebanden. Det er blandt andet Troels Lund Poulsen (det var ham der mente, at man godt kunne bortrationalisere 25 % af de ansatte i SKAT, uden at det kunne mærkes) Han er nu finansordfører for Venstre og kræver fuld erstatning til minkavlerne. Jeg er enig. Det samme bør gælde restauranter, barer, arbejdsløse, rejseselskaber, lufthavne og så videre.

Hvad fik skibsværftsarbejderne på Helsingør skibsværft egentlig i erstatning, da værftet lukkede i 1983?

Vi skal også have lidt spil for galleriet: Thomas Danielsen (også Venstre) spurgte i sidste uge Mogens Jensen: ”- Hvilke dage løj ministeren, og hvilke dage talte han sandt ?” Hold da op et kvikt spørgsmål. Hvilket svar ventede TD at få fra ministeren? ”Jeg løj om fredagen ?” Nej vel. Spørgsmålet blev ikke stillet for at blive klogere, men for at gøre opmærksom på sig selv. Rent spil for galleriet.

Søren Pape, konservativ formand, holder sig i baggrunden, - klogt, lad bare de andre blamere sig.

Reelt har Kristian Thulesen Dahl ikke haft noget andet valg end at udtale sig kritisk – nærmest en rygmarvsrefleks. Han viste i 2014, at han var bange for at tage ansvar, og det har kostet Dansk Folkeparti dyrt. Han er presset både internt og eksternt. Internt ad dem, der gerne ser en formand med ”kant”.

Eksternt af Pernille Vermund, som spurgte Mette Frederiksen om: ”Statsministeren havde tillid til Fødevareministeren? ” Også et retorisk spørgsmål, men nødvendigt og nok til at gøre opmærksom på sig selv og Nye Borgerlige.

Pia Olsen Dyhr fra SF er faktisk fornuftig i sine udtalelser: ”Selvfølgelig kommer man til at begå fejl i en så ny og så uhyggelig situation. Panik kan ramme. Men uanset hvad, så må vi under ingen omstændigheder se igennem fingre, når det kommer til loven. Derfor vil SF have en uvildig undersøgelse af forløbet, som også Folketingets udvalg for forretningsorden peger på. Vi lever - fremfor alt - i en demokratisk retsstat”.

For mig at se, er der ingen tvivl om at essensen i hele indgrebet er fagligt begrundet. Også når man lytter til den højeste officielle ekspertise i Danmark. Og konsekvenserne ved endnu farligere mutationer vil internationalt være uoverskuelige. Tænk hvis det var vores mejeri- eller svineproduktion som smitten bredte sig til. Eller til os mennesker.

Og så er der publikum. Os - vælgerne. Bliver vi klogere af alle disse udtalelser, - eller bliver vi mere forvirrede? Bliver vi mere trygge eller utrygge? Fri os fra tom tale og bragesnak i jagten på stemmer.

For mit eget vedkommende kan jeg kun sige, at jeg - som mange andre - er træt af- at høre om corona, forsamlingsforbud, restriktioner og så videre. Men sådan er verden nu engang p.t

Mette Frederiksen har - trods denne store fejl - stadig min støtte. Og hun skal ikke stå alene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Klumme: Der skal ikke så meget til…

Coronavirus

Live: Ifølge medie tilbageholdt Heunicke også oplysninger om minksmitte

Annonce