Annonce
Debat

Debat: Hvorfor endnu en hård Ghetto i Helsingør?

Vapnagård Helsingør. Foto: Lars Johannessen

DEBAT: Kristoffer Hanberg Clemmensen havde den 9. februar en artikel i HD, der omhandlede kommunens frygt for, at Vapnagaard kan ende på den hårde ghettoliste, hvorfor forvaltningen foreslår, at Helsingør Kommune fremover skal have et større råderum i forhold til, at kunne fordele bestemte grupper af borgere i udvalgte boligområder.


En af årsager til de lange ventetider er, at den kommunale administration historisk set har prioriteret tilflyttere, og mennesker med psykiske problemer og andre sociale problemer højere, end andre borgere i Helsingør.


Annonce

Her er blandt andet tale om ikke vestlige beboere, tidligere dømte samt personer, som ikke er på arbejdsmarkedet. Dette har tilsyneladende sat gang i valgtrommen hos Enhedslisten, hvor Allan Berg Mortensen fremfører ”det er helt vildt, at hver gang vi taler om mangfoldigheder, er det de fattige, som ikke må bo de steder, hvor det er billigt”.

Nu er bebyggelsen Vapnagaard ikke ligefrem billig, og eksempelvis, så er der over seks års ventetid for borgergruppen 55+ . En af årsager til de lange ventetider er, at den kommunale administration historisk set har prioriteret tilflyttere, og mennesker med psykiske problemer og andre sociale problemer højere, end andre borgere i Helsingør.

ABM tilføjer yderligere at: ”Det er grundlæggende forkert, at folk der tjener godt, tilbydes de billige lejligheder, medens folk der tjener lidt, tilbydes de dyre lejligheder”. Her er Allan på kollisionskurs med ”Boligbevægelsen som politisk idé”, hvor netop de sidste 100 års almene boliger, har været kendetegnet som boliger til alle almindelige borgere, og ikke til specialgrupper, med særrettigheder, som nu fremhævet af ABM, der afslutter sine synspunkter med: "I stedet for at vi hele tiden begrænser de fattige ved at sige, at de ikke må bo bestemte steder, kunne vi tilbyde dem nogle gode almene boliger i villakvarterer", siger Allan Berg Mortensen.

Et sådant forslag fortjener at uddybes politisk. Idet det er fuldt ud lovligt, at erhverve nedslidte ældre villaer og omdanne dem til en særlig afdeling. Det er sket tidligere i Rødovre sammen med Rødovre Boligselskab.

"Så hvorfor ikke afprøve det i Helsingør sammen med Boliggården og Nordkysten?" Men hvor i kommunen tænker du, Allan , At få sådan et projekt gennemført sammen med BYLAB, kunne det blive i Tikøb? Der er mange ældre boliger, der kunne udvikles. Og hvorfor ikke undersøge, om den bevaringsværdige landsby ”Borsholm” med de store overflødige produktionsbygninger ikke kunne udvikles til nye almene boliger? Realdania har støttet sådanne projekter i Randers.

Når en så ræsonnabel politiker, som Allan Berg Mortensen, kommer med ”vilde idéer”, så burde han med Byrådets velsignelse sammen med forvaltningen, få hjælp til at kunne udvikle sådanne projekter, flere steder i kommunen, eksempelvis ved at inddrage det snart overflødige plejehjem Bøgehøjgård, som ligger ligefor, at få udviklet til 60. lejligheder med gode eksisterende fælles faciliteter.

Annonce
Helsingør

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Navne For abonnenter

Vognmand fra Saunte med interesse for mennesker, mursten og musik: Anders har taget sit sidste billede

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Udrykning i Helsingør: Mindst 20 personer i masseslagsmål

Helsingør For abonnenter

Fritidshus steg 2,6 millioner på et år

Helsingør

Klimaforskere varmede op til topmøde: Vandstanden i Helsingør stiger, hvis isen begynder at smelte på Arktis

Erhverv

Helsingør-virksomhed er med i forreste række på klimatopmøde: - Vi vil gerne sætte tanker i gang hos verdens statsoverhoveder

Helsingør

Jette, Mette og Ann-Britt i fælles opråb: -Vi har simpelthen ikke tid nok til de ældre

Erhverv For abonnenter

Allan giver sit livsværk videre: - Det bliver ligesom at få min anden ungdom

Debat For abonnenter

Kommentar: Gæstfrihedens svære kunst

Helsingør

Bergs Bureau: Fredet mur i frit forfald - hvorfor griber de ansvarlige ikke ind?

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Helsingør

Ældreplejen har massiv mangel på medarbejdere: Sådan vil politikerne forbedre forholdene

Helsingør For abonnenter

Fremmed kvinde fødte tre børn i Amandas hus: Nu skaber hun nyt liv i den gamle fødeklinik

Alarm 112

55-årig kvinde er dræbt af knivstik i Tisvildeleje

Annonce