Annonce
Debat

Debat: Hvorfor tænker vi stadig traditionelt med julen i en utraditionel tid?

Jul Helsingør. Foto: Lars Johannessen.
Annonce

DEBAT: Forleden stødte jeg på et indslag, der handlede om forskel i vores valg og muligheder med vores julebudget. Det faldt i god tråd med det spørgsmål, vi på "Holdet" skulle svare på: Har du pga. Corona andre julegave-indkøbsplaner i år sammenlignet med tidligere år? Men hvorfor tænker vi stadig traditionelt?

En forælder har ikke råd til julegaver til børnene, vil så gerne give dem, hvad andre børn får af de forældre, der har råd, og det er vigtigt, at børnene også kan give forældrene en gave. Hvordan får jeg penge, så mine børn ikke opfatter, jeg ikke har råd? Er tiden ikke til at tænke anderledes?

I år er der jo næsten ingenting, der er som det plejer, og mon ikke mange børn som forældre, har forkælet sig selv gennem coronatiden, med mere tid og nærvær med hinanden og flere impulskøbte som selvlavede ting. Det håber jeg virkelig.

Jeg har et bud på denne juls tanker om indkøb: Hvorfor ikke købe en fælles gave som mor, far og børn kan få glæde af sammen. Derved undgår vi de traditionelle økonomiske bekymringer. Det kan være kridt & hinkesten, puslespil, familiespil, legetøj - byg et eller andet sammen, bøger, fælles oplevelser i alle afskygninger, men husk, at købe lokalt.

Ja, jeg ved det godt. Der er jo alder og forskel på vores børn og det gør jo noget. Det gør det, men det er muligt, at tænke alle ind. Brug fantasien eller spørg dine børn - de har en skøn fantasi.

Når du så handler lokalt og køber færre gaver, lad så resten af julebudgettet gå til de handelsdrivende. Nu har du nemlig lidt penge i overskud, endnu flere, hvis du ikke har haft mulighed for at gøre som du plejer, som at; rejse, være på weekend, i tivoli, zoo eller købt sommerhus.

Så, lad denne jul være til gavn for de handelsdrivende. Når du handler i din lokale butik, donerer du et beløb, der bruger pengene til husleje, indkøb af varer, istandsættelse, ansættelse af personale, måske i virksomhedspraktik med få lønnede timer og så videre. Tag en snak med din lokale butik om, hvad de har brug for, for at overleve. At er muligt, næsten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Pfizer reducerer vaccineleveringer: Fabrik skal opgraderes

Annonce