Annonce
Debat

Debat: Hvorfor vil partiene på Christiansborg ikke tale kulturpolitik?

Debat. Foto: Grafik fra Pixabay
Annonce

DEBAT: Vi ser i dag politisk bort fra, at mennesker dannes i et lokalt og nationalt fællesskab. Her opdager vi os selv og de andre. Hvor vi skal stifte bekendtskab med såvel ”kærligheden, etikken og tilliden”. Alt det der er erfaringsbaseret, og langt væk fra dagens kulturpolitiske ståsted midt i krænkelseskulturen.

Tilsyneladende har den politiske venstrefløj, mistet en kritiske sans til det åndelige og folkelige sammenhæng. Som det, der tidligere var selve pointen i det folkelige: Mangfoldigheden. Det særlige. Det enestående! Som det der var fælles, før idenditetspolitikken, med de tilknyttede floskler, fik afsporet udviklingen, uden et modsvar fra de traditionelle partier.


Nu hvor det er blevet klart for mange mennesker, at den moderne verdens kompleksitet, de nye ukendte pandemier, ikke giver nogle eksistentielle svar, men kun materielle og rationelle svar


Politisk kultur var tidligere i en danske kontekst, også folkeoplysning og forenings fællesskaberne, i de forskellige lokale miljøer. Hvor den danske dannelsestanke trak både på Bibelen og arven fra Antikken, de danske sædvane love i forhold til Romerretten etc.

Nu hvor det er blevet klart for mange mennesker, at den moderne verdens kompleksitet, de nye ukendte pandemier, ikke giver nogle eksistentielle svar, men kun materielle og rationelle svar.

Jo mere moderne vi er, og dermed begrænsende for, at kunne udvikle og vedligeholde dannelses fællesskaberne, lokalt som nationalt.

Vi skal derfor både genlæse de islandske sagaer og de bibelske patriarkhistorier, for de handler begge om meget menneskelige virkeligheder og personer, der ikke er perfekte.

Men rigtige mennesker, der famler rundt i livet, som vi alle gør, og på den måde kan vore egne traditionerne, både vise os idealisme og realisme, til et mere mangfoldig og forskelligt Danmark, hvis vi vil prioriterer politisk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

En offentlig nedsmeltning

Annonce