Annonce
Debat

Debat: Hvornår indstiller medierne deres drabsforsøg på Alternativet?

Helene Liliendahl Brydensholt, forperson i Alternativet Helsingør og tidligere byrådskandidatFoto: Charlotte de la Fuente

DEBAT: Siden Alternativets fødsel har medierne igen og igen spået om partiets død. Denne fristelse kunne Helsingør Dagblads chefredaktør Peter Hagmund-Hansen heller ikke stå for, da han 16 dage før det netop overståede kommunalvalg skriver i sin leder, at vi i Alternativet er kommunalvalgets modigste kandidater, da vi vælger at stille op for et parti, ”som formentlig vil blive jordet fuldstændig ved valget”.

Hagmund-Hansen skal være glad for, at han skød et ”formentlig” ind i den sætning. For som det viste sig, er der mere opbakning til Alternativets systemkritiske og grønne samfundsvisioner, end hvad chefredaktøren øjensynligt havde evner til at forestille sig.

Men jeg har en opfordring til Hagmund-Hansen, og alle de andre politiske kommentatorer rundt om i landet: Prøv at give Alternativet en reel chance. I har nu forsøgt at slå os ihjel i seks år, så måske er det blevet tid til at pudse den politiske spådomskugle?

Man skal ikke altid tro på det, de politiske kommentatorer skriver, for Alternativet døde ikke i Helsingør Kommune, men fik 2,4% af stemmerne. Det er nok til at komme ind i Folketinget, og egentlig også nok til at komme ind i byrådet, hvis ellers stemmefordelingen blandt de andre partier og valgforbundssammensætningerne havde set lidt anderledes ud. I Skanderborg Kommune blev Alternativets kandidat f.eks. genvalgt med 2,3% af stemmerne.

Annonce

Jeg selv fik 269 personlige stemmer. Det er en del flere personlige stemmer, end hvad flere af de nyvalgte byrådsmedlemmer fik. Jeg går derfor fra dette valg med opløftet pande og mod til at kæmpe videre for en grønnere fremtid, hvor vækst måles i bæredygtighed, trivsel og lykke – og ikke bare i penge.

Men jeg har en opfordring til Hagmund-Hansen, og alle de andre politiske kommentatorer rundt om i landet: Prøv at give Alternativet en reel chance. I har nu forsøgt at slå os ihjel i seks år, så måske er det blevet tid til at pudse den politiske spådomskugle? Det synes jeg, at I skylder demokratiet og alle os, der kæmper for projektet og stiller op for det, vi tror på. Og I skal samtidigt gøre det af respekt for alle de vælgere, der gang på gang fastslår, at Alternativet repræsenterer dem bedst, når de sætter deres kryds ved liste Å.

Annonce
Helsingør For abonnenter

Fra sin altan kan Tommy se parkeringspladsen ved Sundhedscenteret: - Det er det rene kaos

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce

Seneste podcasts

Annonce
Annonce
Helsingør

Her rammer besparelserne: Daginstitutionerne lukker tidligere – men måske opdager du det ikke

Debat For abonnenter

Helsingør Dagblad mener: Sygeplejerskerne er ikke de eneste, der har knoklet under coronapandemien

Helsingør

Industriforeningens formand sukker: - Det her er et skridt i den forkerte retning

Helsingør

Se billederne: Nissepiger spreder glæde i gågaderne

Regeringen holder pressemøde om restriktioner onsdag aften

Hornbæk For abonnenter

Se den vilde video: - Jeg har aldrig set brandmænd så store i Øresund

Debat

Debat: - De foreslåede besparelser harmonerer meget dårligt med kommunens egen vision

Helsingør

Gerda har mistet begge sine børn og Annelise har sagt farvel til flere venner: Denne dag er noget helt specielt for dem begge

Coronasmitte kan igen sende børn hjem til onlineskole

Erhverv

Efter Barslund-konkurs: Medarbejder på 57 skrev ansøgning på Facebook

Debat For abonnenter

Helsingør Dagblad mener: Vi er usle, dumme, tarvelige og ubegavede ...

Helsingør

Kystbanen hårdt ramt: - Vi har 60 sygemeldte lokoførere

Annonce