Annonce
Debat

Debat: - Jeg gider simpelthen ikke mere at skulle samle skrald op for andre

Affald.Foto: Lars Johannessen

DEBAT: Chefredaktøren Peter Hagmund-Hansens leder i onsdagens udgave af Helsingør Dagblad omhandlede henkastning af affald i Øresund og hans ros til Forsea, Helsingør Havne og Øresundakvariet for etabling af en ”seabin-affaldsstøvsuger” rammer lige i plet. Han påpeger da også, at det ikke løser problemet, og opfordrer til at man medtager sit affald, og dumper det et forsvarligt sted, når man befinder sig til vands, men også nar man er på land.

Mange organisationer, skoleklasser, børnehaver og private gør et fantastisk stykke arbejde med at samle skrald op på gader, stræder, strande, veje og skove. Skrald som nogle svin har efterladt i naturen. Stor ros og respekt til dem. For egen regning kan jeg sige, at jeg har deltaget i sådanne arrangementer, men det er slut. Jeg gider simpelthen ikke mere at skulle samle skrald op for andre, og det gælder både ”hundesvin”, ”posesvin”, ” flaskesvin”, ”skovsvin” eller en af de andre svin, som ikke gider at rydde op efter sig.


Annonce

Der er selvfølgelig mange mange andre svin end de her nævnte, og de miljøbevidste vil fortsætte deres utrættelig arbejde med at rydde op efter dem, men et er sikkert. Det bliver uden mig.


Jeg bliver simpelthen så harm, når jeg ser unge mennesker, hvis miljø vi forsøger at sikre, købe sig et eller andet hos nærmeste bager eller brødudsalg, spise indholdet og så smide posen fra sig og ofte tæt på en af de kommunalt opsatte skraldespande. De husker som regel at børste krummerne af tøjet, inden de når tilbage til skolen eller institutionen. Hvis man formaster sig til at påpege svineriet, er kvitteringen som oftest en langfinger og ofte fulgt af mindre pæn omtale af ens alder og hårfarve (altså nu hvid/grå).

Enkelte hundeluftere lufter dyret langt væk fra egen gade eller have, og når de bliver iagttaget samler de fleste op, når dyret er kommet af med maveindholdet via tarmen, men nogle af ejerne smider så efterfølgende posen med indhold i i nærmeste hæk, når de tror sig ubevogtet. Øv, så hellere lade lorten ligge, så kan regnen da vaske den væk med tiden.

Det er også blevet populært at smide tomme eller delvist tomme burger eller pizzaæsker samt brugte sodavandsbægre ud af vinduerne, når man ræser derud af med højt humør med tilsvarende høj musik fra sit køretøj. Skidt pyt om der kører nogen bagved, som så får resten af remouladen eller mayonnaisen smurt på sit forrude. Livet går videre i fuld fart, og miljøet det tager andre sig af. Øv. Der er selvfølgelig mange mange andre svin end de her nævnte, og de miljøbevidste vil fortsætte deres utrættelig arbejde med at rydde op efter dem, men et er sikkert. Det bliver uden mig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Det ny Hestemøllestræde: Så kan regnen bare komme

Helsingør For abonnenter

Folk står i kø for at købe luksus-lejligheder med Kronborg-udsigt: Klar til byggeri på omstridt grund

Annonce