Annonce
Debat

Debat: Kære chefredaktør, Peter Hagmund

Peter Hagmund, chefredaktør på Helsingør Dagblad.Foto: Torben Sørensen

DEBAT: Tak for din tale ved vores grundlovsmøde på Nyruphus.

Det var fint at få dine synspunkter ind blandt de andre gode talere, som var regionsrådsmedlem Peter Westermann og byrådsmedlemmerne Hanne Berg og Bente Borg Donkin, alle fra SF, - det var jo vores arrangement.

Ikke helt uventet handler din tale meget om pressens rolle, retten til at ytre sig frit er jo også en af grundlovens vigtigste bestemmelser. Du fremhæver de ”stærke mediers” vigtige rolle og roser deres evne til at problematisere, perspektivere og efterprøve politiske beslutninger. Og der må jeg sige, at jeg har oplevet nærmest det modsatte - et journalistisk lavpunkt.

Annonce

Journalister med kritiske spørgsmål, ja, men ofte tåkrummende uvæsentlige, eller emner der er talt helt overdrevet op. Journalister på gaden efter ”almindelige menneskers” helt igennem forudsigelige svar, og især i TV ulidelige gentagelser, banale breaking news, infantile interviews af typen ”hvad føler du i forbindelse med…” og reportager fra utallige spændende injektioner.


Ikke helt uventet handler din tale meget om pressens rolle, retten til at ytre sig frit er jo også en af grundlovens vigtigste bestemmelser.


De trykte medier har nu ikke holdt sig tilbage, heller ikke Helsingør Dagblad. Man skal nok ikke bebrejde HD, at det som lokalt medie er provinsielt, men de landsdækkende medier har brugt sendefladerne og avissiderne til en helt unødvendig overdækning af coronanyheder, hvor små eller banale de end har været. Og det er selvfølgelig sket på bekostning af alle andre nyheder både hjemlige og udenlandske. Navlepilleri.

Borgerlige politikere kalder situationen for et demokratisk lavpunkt. Det kan de jo have ret i derhen, at det er en skandale, at regeringen har en så bovlam opposition.

Men jeg mener slet ikke, at de blå politikere har ret i, at det har været et demokratisk lavpunkt. Befolkningen har vel næppe i fredstid haft så stor og daglig interesse for politiske beslutninger. Og befolkningens interesse for politik er det absolut væsentligste i et demokrati.

Desværre udnytter nogle politiske kræfter og nogle medier dette til at puste til en polarisering af det politiske landskab og antidemokratiske kræfter. Og pressen i sin helhed kan næppe sige sig helt fri for medansvar for sølvpapirhatte, mænd i sort og konspirationsteorier.

Men - mange tak for dit indspark.

Annonce
Helsingør

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Navne For abonnenter

Vognmand fra Saunte med interesse for mennesker, mursten og musik: Anders har taget sit sidste billede

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Udrykning i Helsingør: Mindst 20 personer i masseslagsmål

Helsingør For abonnenter

Fritidshus steg 2,6 millioner på et år

Helsingør

Klimaforskere varmede op til topmøde: Vandstanden i Helsingør stiger, hvis isen begynder at smelte på Arktis

Erhverv

Helsingør-virksomhed er med i forreste række på klimatopmøde: - Vi vil gerne sætte tanker i gang hos verdens statsoverhoveder

Helsingør

Jette, Mette og Ann-Britt i fælles opråb: -Vi har simpelthen ikke tid nok til de ældre

Erhverv For abonnenter

Allan giver sit livsværk videre: - Det bliver ligesom at få min anden ungdom

Debat For abonnenter

Kommentar: Gæstfrihedens svære kunst

Helsingør

Bergs Bureau: Fredet mur i frit forfald - hvorfor griber de ansvarlige ikke ind?

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Helsingør

Ældreplejen har massiv mangel på medarbejdere: Sådan vil politikerne forbedre forholdene

Helsingør For abonnenter

Fremmed kvinde fødte tre børn i Amandas hus: Nu skaber hun nyt liv i den gamle fødeklinik

Alarm 112

55-årig kvinde er dræbt af knivstik i Tisvildeleje

Annonce