Annonce
Debat

Debat: Kære detailhandlere i Helsingør

Stengade Helsingør.Foto: Lars Johannessen

DEBAT: Medens flere politikere, HD’s chefredaktør og formanden for vognmændenes organisation nærmest snubler over benene for at udtrykke deres sympati for- og støtte til planerne om faste HH-forbindelser, så vil jeg spagfærdigt erindre om A.P. Møllers berømte motto: "intet tab skal os ramme, som ved rettidig omhu kunne afværges".

Det er så sandt, så sandt.

Indrømmet, der er et godt stykke vej til snorene kan klippes med forgyldte sakse. Hurra-råb vil runge og champagnen flyde. Lur’ mig, om processen ikke allerede er løbet godt i gang. Vi borgere har som sædvanlig ikke en dyt at skulle have sagt. Men alligevel. Det gør ikke noget, at man forbereder sig på de nye tider i god tid.

Annonce

Når forbindelserne til vore gamle besiddelser er etableret, så vil der opstå en ny situation i Helsingør. Dét bør I forberede Jer på. Jeres kunder vil valfarte til Sverige og tømme de gigantiske indkøbscentre. En smuttur under vandet og så er de fremme ved herlighederne.

Fordelene er oplagte: priserne ligger langt under de danske og med få undtagelser, så vil I opleve nøjagtigt samme situation, som de har i det sønderjyske. Bilværksteder er ligeledes billigere. Det samme gælder tandlæger. Og sådan kunne man sikkert blive ved. Vore svenske venner går gyldne tider i møde – vores opgave er blot at være med til at finansiere tunnellerne.


Vi taler om de største ændringer i Helsingørs historie siden Sundtoldens ophævelse i 1857. Derfor er rettidig omhu sikkert en god ide.


Kundeflugten vil ikke blot ramme Helsingør – men hele Nordsjælland.

Derfor bør I udvise rettidig omhu og i god tid sørge for at blive omskolet. Der er ikke så mange muIigheder. Og dog. I kan blive frisører, ejendomsmæglere eller bankansatte. For sådan vil Helsingørs bykerne komme til at se ud. Måske vil der fortsat blive plads til pizzeriaer og værtshuse. Jeg forestiller mig 30-40 frisørsaloner i byens midte, hvor lokalplanen som bekendt er sat ud af kraft. Vi kan så leve af at klippe hinanden, og måske (kun måske) kan I gå sammen i et fælles fremstød i Helsingborg og få svenskerne til at blive klippet i Helsingør? Det er da en fantastisk idé. Endelig noget som vi kan være sammen om. Helsingør kunne blive frisørernes mekka. Man vil valfarte til byen.

Men der er mere godt nyt. Veje og fortove i Helsingør ligner en omegnskommune til Bagdad eller Cairo. Måske er det bevidst – jeg ved det ikke. Men når færgeruterne skal nedlægges, så kan vi lige så godt omskole kaptajner og sømænd til rengøringsarbejde og vedligeholdelsesarbejder i byen – der er nok at tage fat på. Der er tale om flere hundrede medarbejdere og investeringen består blot i skovle, koste og nogle trillebøre. Måske også lidt sand for at rette op på fliserne. Så kan der blive fint overalt.

Et par stykker kan blive ansat som billetkontrollører for de tusinder af unge, som tilsyneladende skal til at studere i Helsingborg.

Vi taler om de største ændringer i Helsingørs historie siden Sundtoldens ophævelse i 1857. Derfor er rettidig omhu sikkert en god ide.

Annonce
Navne For abonnenter

Røvlækker på Instagram: Jeg vil gerne være bedre til at vise min egen uperfekthed

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Sæt nu turbo på ældreboligerne

Helsingør For abonnenter

Efter selvmord på Espergærde Gymnasium tog 20-årige Sixten til psykolog: Nu opfordrer han andre til at række ud efter hjælp

Nordsjælland

Pløjede fodboldbane helt i stykker: Fundet da politiet så møgbeskidt bil

Helsingør

Henrik har tilbagelagt tusindvis af kilometer på en cykel, som ikke kan bevæge sig: - Det sociale er drivkraften

Espergærde

Fuld mand forsøgte røveri mod ung kvinde: Bilen stoppede midt i vejkryds

Helsingør For abonnenter

'Islam er den eneste levemåde, der kan befri kvinder i vesten': Onsdag morgen forsøgte ekstremister at påvirke gymnasieelever

Danmark

På kant: Tre forudsætninger for debatten om muslimer

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Helsingør

Vicerektor om tragisk faldulykke: - Vi håber med alt, hvad vi kan krydse, at vores elev kommer sund og rask tilbage til skolen

Danmark For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Debat For abonnenter

Zar hører hjemme her: Men projektet har ikke fået den opbakning, det fortjener

Helsingør For abonnenter

19 år og førstegangsvælger: - For mig er de ældre og deres velfærd et emne, som er meget vigtigt

Debat

Debat: - Det er min datter, det går ud over. Det er min datter, de ikke har tid til

Annonce