Annonce
Debat

Debat: Kommunen skal samle op

Affaldet flyder i Helsingørs gader.Privatfoto

DEBAT: Lørdagen bød på høj sol og blå himmel, og som rigtig mange andre borgere, var jeg ude at gå en lang tur sammen med min mand.

Helsingør og omegn har som bekendt en perlerække af steder, man kan gå tur. Vore mange ture afsluttes ofte med at gå gennem Helsingør by, hvilket vi også gjorde i lørdags. Og helt ærligt; smuk natur, havudsigt og skønne gamle huse og skæve gader gør det ikke alene. Det er godt nok beskæmmende hvor meget affald, der ligger rundt omkring i byen.

En ting er, at der er mennesker som ikke vil besvære sig selv med at finde den nærmeste skraldespand. En anden ting er, at der tilsyneladende ikke er et system, som sikrer regelmæssig oprydning og fejning af byens gader og stræder.

Lad os nu tage Wiibroe Plads på hjørnet ned mod havnen og afgrænset af Sophie Brahes Gade. Som billederne viser, er det et sørgeligt syn som møder én, når man kommer fra havneområdet. Og nej, det er ikke bare affald, men også en masse vissent løv. Der er en skraldespand på pladsen, hvor affaldet fint kan komme i, men der er ikke en særlig affaldsbøtte til cigaretskod. Det retfærdiggør selvsagt ikke, at man efterlader sit skod på jorden, men hvis vi ønsker en ren by, må vi også sikre, at det er nemt at komme af med både cigaretskod og affald.

Wiibroe Plads på hjørnet ned mod havnen og afgrænset af Sophie Brahes Gade.Privatfoto

Hvis der ikke er ressourcer hos, eller det ikke er en del af kontrakten med Nordsjællands Park & Vej i forhold til at holde gaderne pæne, burde man måske overveje, om Helsingør Kommune kan lade sig inspirere af Greve Kommune.

Her har man den holdning, at hvis man kan arbejde, så skal man arbejde. Det betyder eksempelvis, at man har lavet et system, hvor arbejdsdygtige mennesker på overførselsindkomst, er med i en arbejdsstyrke som har til formål at holde byen pæn.

Hvad med om Helsingør Kommune lader sig inspirere af denne model, og justerer driftsaften med NSPV således at der er plads til en ’Greve-model’? Ikke at det friholder os alle til at passe godt på vores kommune, men det vil betyde, at alle som kan, også er med til at bidrage til fællesskabet og til at der altid ser pænt ud i vores by.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Skyd bjørnen

Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce