Annonce
Debat

Debat: Kystbanen skal styrkes - ikke svækkes

Mette Thiesen, MF Nye Borgerlige mener ikke dete r i orden, at Kystbanen og dens brugere bliver prioriteret lavere end resten af hovedstadsområdet. Hun fortsætter presset på ministeren og regeringen.Privatfoto

DEBAT: Fire stationer på Kystbanen; Vedbæk, Skodsborg, Klampenborg samt Rungsted Kyst, står til at få skåret antallet af afgange fra tre til to i timen. Og samtidig står Kystbanen også til at miste den direkte forbindelse til Københavns Lufthavn. Det er store forringelser, der stiller borgerne i området - pendlere, uddannelsessøgende og fritidsrejsende - væsentligt ringere.


Det er uholdbart og samfundsøkonomisk skadeligt, at så mange passagerer dagligt spilder tid i forsinkede tog og mistede forbindelser på sammensatte rejser. Jeg fortsætter presset på ministeren og regeringen, så vi kan få styrket Kystbanen.


Og det sker endda i en tid, hvor det vurderes, at der i 2035 vil være 20% flere rejser i hovedstadsområder, og trængslen på de nordsjællandske veje ventes samtidig at stige med hele 48% sammenlignet med 2015.

Kystbanen matcher generelt ikke de øvrige togstrækninger i hovedstadsområdet, og det bør der laves om på. Kystbanen er i dag en af de banestrækninger i Danmark med flest passagerer. Men punktligheden har gennem mange perioder være ringere end for det øvrige jernbanenet, og nu nedprioriteres den så yderligere.

Onsdag den 24. februar spurgte jeg i Folketingets spørgetid transportministeren, om han og regeringen ved de forestående infrastrukturforhandlinger, vil se positivt på mulighederne for at skaffe finansiering til en analyse af, hvordan der kan gennemføres forbedringer på Kystbanen. Det afviste ministeren ikke, og det glæder mig.

For der er et stort behov for at analysere, hvordan der kan gennemføres forbedringer på Kystbanen. Det er ikke i orden, at Kystbanen og dens brugere bliver prioriteret lavere end resten af hovedstadsområdet. Det er uholdbart og samfundsøkonomisk skadeligt, at så mange passagerer dagligt spilder tid i forsinkede tog og mistede forbindelser på sammensatte rejser. Jeg fortsætter presset på ministeren og regeringen, så vi kan få styrket Kystbanen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Skyd bjørnen

Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce